Elfsborg avgjorde i 98:e minuten

Publicerad 2021-07-11

Det satt långt inne.

Men efter 98 minuter sköt Fredrik Holst alla tre poäng till Elfsborg.

– Det är fantastiskt när man vinner så här, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till Discovery efter matchen.

Det var ingen kavalkad i målchanser när Elfsborg tog emot Örebro hemma på Borås Arena.

Men efter en dramatisk avslutning med utvisning på ÖSK-tränaren Vitor Gazimba samt ett sent avgörande i 98:e minuten tog Elfsborg en 2–1-seger.

– Det här är magiskt. Det är fantastiskt när man vinner så här. Det är helt underbart, säger Jimmy Thelin till Discovery efter matchen.

Bortalagets mittfältare Kevin Walker – som assisterade till Örebros kvitteringsmål – var av förklarliga skäl inte lika nöjd.

– Det är inte så mycket att säga, det är skit liksom, säger han.

– Det är bara att kriga på för vår del. Inga marginaler, inga studsar som går vår väg just nu. Då ligger man där man ligger.

Två straffar

Innan den dramatiska avslutningen fixade Rasmus Alm fram två straffar åt Elfsborg.

Den första missade Per Frick, när han sköt strax utanför, innan André Römer förvaltade sin straff på ett bättre sätt.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid kom kvitteringen. Kevin Walker slog in en hörna som Deniz Hümmet nådde högst på – och anfallaren nickade vackert in 1–1.

Fjärdedomaren lade till hela sex tilläggsminuter.

Och det blev en dramatisk avslutning. Örebros tränare Vitor Gazimba fick rött kort och blev uppskickad på läktaren efter att ha gömt bollen från en Elfsborgsspelare.

Det ledde i sin tur till ytterligare tidstillägg.

Och efter 98 minuter kom avgörandet för hemmalaget. Bollen damp ner precis framför Fredrik Holst som tryckte in 2–1-målet till hemmapublikens stora lycka.