Publicerad 2022-10-10

Fem raka matcher utan seger.

Då körde Hammarby över Varberg.

– Jätteskönt. Vi behövde komma tillbaka på vinnarspåret, säger Darijan Bojanic.

Hammarby hade inte vunnit sedan den 22 augusti mot Degerfors. Men på hemmaplan mot Varberg stod det 3–0 redan efter första halvlek.

Nahir Besara satte ledningsmålet i den 10:e minuten och spelade sedan fram till Joel Nilssons första mål i Hammarbytröjan tio minuter senare. Trean kom i slutet av halvleken efter att Darijan Bojanic haft soloshow. Mittfältaren dribblade bort flera Varbergspelare och drog till utanför straffområdet.

Bojanic tvåmålsskytt

Fyran kom direkt i den andra halvleken efter att Besara först prickat stolpen och sedan snappat upp returen och spelat fram Bojanic som kunde göra sitt andra mål i matchen. Lagkaptenen fick kritik tidigare under matchen av Discoverys expert Alexander Axén för att han skjuter för lite.

– Min farsa är också på mig hela tiden. Jag har tyvärr alltid varit så. Jag gillar att spela till någon annan och så får den göra mål, men jag håller med, jag måste skjuta mer, säger Bojanic.

”Viktigt”

Hammarby fortsatte att ösa på framåt och hade flera jättelägen att öka på ytterligare. Men i den 62:a minuten gjorde tränaren Martí Cifuentes ett trippelbyte (Pinas, Berisha och Bojanic ut). En minut senare kom reduceringen genom Oliver Alfonsi. Varberg skapade lägen för att få in ytterligare en boll, men det var Hammarby som fick sista ordet. Jeppe Andersen satte femman framspelad av Gustav Ludwigson.

Hammarby går därmed upp på tredjeplats i tabellen, två poäng efter Djurgården och fem poäng efter Häcken.

– Jätteskönt. Vi behövde komma tillbaka på vinnarspåret.