Mjällby krossade Östersund

Publicerad 2020-11-01

Tre mål på 21 minuter.

Mjällby fick en succéstart när de enkelt besegrade Östersund.

På Strandvallen tog Mjällby sin tredje raka hemmaseger efter 3–0 mot Östersund. Där målen kom tidigt i matchen, och tätt inpå varandra.

Öppningsmålet kunde Mjällby jubla åt redan efter fem minuters spel. Gästernas Nebiyou Perry försvarade klumpigt i eget straffområde och fällde Moses Ogbu, och domaren pekade mot straffpunkten. Ogbu tog själv hand om skottet från elva meter, väntade kyligt ut Aly Keita och rullade in 1–0.

Nästa satte hemmalaget efter ett rappt klapp klapp-anfall. Ogbu passade fram till David Löfquist, som skarvade fram en djupledsboll tänkt för Jacob Bergström. Och anfallaren höll undan närmsta försvarare och placerade in 2–0.

Klättrar

Sedan, 21 minuter efter att Ogbu spräckt nollan, blev han tvåmålsskytt. Nigerianen vände bort Charlie Colkett i straffområdet, och tryckte snyggt in slutresultatet 3–0 via ramen.

Vinst för Mjällby, som nu får ett bekvämare mellanrum till bottenstriden – och klättrar upp från elfte- till åttondeplats i tabellen. Östersund har nu, efter sitt blott andra bortanederlag för säsongen, förlorat tre av sina fyra senaste matcher.