Emil Forsberg

Emil Forsberg hyllas i tysk media efter segern mot Paris Saint-Germain.

Kicker utser den den 29-årige svensken till matchens spelare.

Tidningen tycker att det var han som visade vägen till vändningen.

Leipzig vann hemma mot Paris Saint-Germain med 2–1 i grupp H i Champions League.

Emil Forsberg gjorde matchavgörande 2–1 i den 57:e minuten efter att Leipzig vänt underläge.

Enligt Kicker var den svenske landslagsstjärnan bäst av alla på planen, han belönas med en tvåa av de sex möjliga på den tyska betygsskalan där ett är bäst.

”Emil Forsberg var den förste att lyfta sig, han låg bakom kvitteringen, var iskall på straffen samt var hela tiden spelbar i andra halvlek och säker i bolldistributionen”, skriver Kicker.

Fick bra tips

Leipziger Volkszeitung ger också Emil Forsberg betyget två av de möjliga sex.

”Det som svensken tog sig för var väl genomtänkt och precist”, skriver Leipziger Volkszeitung.

Emil Forsberg hade inför matchen flyttats upp ett snäpp i uppställningen till en mer ovan position.

– Jag är ju inte en riktig striker, men tränaren gav mig bra tips och det fungerade bra, säger Emill Forsberg till Leipziger Volkszeitung.

Håller inte med

Franska tidningen L’Equipe har en annan spelarbedömning efter matchen, där få tre spelare i Leipzig bättre betyg när svensken får sex av tio.

Angel Di Maria gav Paris Saint-German ledningen i det sjätte minuten och Christopher Nkunku kvitterade i den 42:a minuten.

Efter att halva gruppspelet i Champions League är spelat har Manchester United och Leipzig sex poäng, Paris Saint-Germain och Basaksehir har tre poäng.

På lördageftermiddagen spelar Leipzig hemma mot Freiburg i Bundesliga innan landslagsuppehållet.