Andersson om mötet med Zlatan: ”Han har aldrig kallat mig rasist”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan öppnade för landslagscomeback.

Förbundskaptenen nappade och satte sig på ett flyg till Milano.

– Vi har haft lite sms-kontakt sedan dess, säger Janne Andersson till DN.

Relationen mellan Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic har, i alla fall utifrån, känts frostig.

Zlatan har tidigare kritiserat den svenska förbundskaptenen för att inte ta ut spelare med utländsk bakgrund. En kritik Janne Andersson aldrig känt igen sig i. Också en kritik som har fel i sak menar förbundskaptenen.

– Jag hade ju med spelare med invandrarbakgrund. Zlatan har sin syn på saker och ting, alla får ha sina uppfattningar. Han har aldrig sagt rasist. Hade han gjort det hade jag inte..., säger Janne Andersson till DN.

Tog flyget till Milano

När Zlatan öppnade för en comeback i landslaget efter att ha vunnit sin tolfte guldboll satte sig Janne Andersson på första bästa plan till Milano. Samtalet med Zlatan varade i ett par timmar. Detaljerna kring samtalet väljer förbundskaptenen att hålla hemliga.

– Självklart var vi inne på saker och ting som har hänt tidigare. Det Zlatan sa var att han kände igen sig själv från när han kom fram, han tyckte att han hade det svårare för han hade invandrarbakgrund.

Janne Andersson berättar för DN att han respekterar Zlatans uppfattning men menar att det i dag är helt annorlunda. Han är av åsikten att alla är lika mycket värda och är emot all pennalism, översitteri och rasism.

”Har sms-kontakt”

Milanovisiten resulterade i att Janne Andersson och Zlatan ska ha en fortsatt dialog. Om 39-åringen kommer att finnas med i VM-kvaltruppen som tas ut i mars är upp till förbundskaptenen.

– Vi har haft lite sms-kontakt. Zlatan har ju varit fantastiskt bra och det är ju enormt imponerande det han gör. Framför allt för varje år som går, han är snart 40 år

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.