Uppdaterad 2019-10-14 | Publicerad 2019-10-13

Georginio Wijnaldum

Först gjorde han ett ”vanligt” mål.

Sedan gjorde han ett drömmål.

Georginio Wijnaldums två mål banade vägen för en nederländsk EM-kvalseger med 2–1 borta mot Vitryssland.

Tyskland, Nederländerna och Nordirland är de tre lag som fortfarande är med i kampen om två EM-platser i EM-kvalets grupp C.

I bortamötet mot redan avhängda Vitryssland så var det Liverpoolmittfältaren Georginio Wijnaldum som visade vägen för de orangea.

Distansskott i krysset

0–1 i minut 32 nickades påpassligt in efter ett inspel från Quincy Promes.

Inte för att det var något fel på det målet – men det hamnade estetiskt i skuggan av 0–2:an i minut 41.

28-åringen avlossade ett skott från distans, som borrade sig rakt upp i krysset.

Där och då kändes det som att Nederländerna var på väg mot en komfortabel, och beräknad, seger.

Höll ledningen

Men en vitrysk reducering i inledningen av andra halvlek gav viss nerv i matchen, även om Nederländerna kunde hålla sin uddamålsledning hela vägen till slutsignalen.

Segern innebär att Nederländerna spatserar upp på 15 poäng, samma som Tyskland, med tre poängs avstånd ned till Nordirland och två matcher kvar att spela.

I grupp I blev Ryssland helt klart för EM-slutspelet nästa år genom en 5–0-seger borta mot Cypern. Likaså Polen i grupp G efter 2–0-seger hemma mot Nordmakedonien.