Zlatan Ibrahimovic med nytt målrekord

Publicerad 2019-09-16

Zlatan Ibrahimovic befäster sin plats i historieböckerna.

I natt slog svensken klubbrekord i LA Galaxy med flest mål någonsin under en säsong.

Ibrahimovic gjorde hattrick och mål 24, 25 och 26 i Galaxys viktiga 7–2-seger mot Kansas.

– Att göra mål är lätt. Det räcker att du är som Zlatan så kommer de, säger Ibrahimovic till klubbens tv-kanal.

LA Galaxy plockar viktiga poäng i slutspelsjakten. Efter fyra raka matcher utan seger blev det proppen ur i matchen mot Sporting Kansas City.

Galaxy krossade motståndet med 7–2 efter hela sex mål i den andra halvleken. Laget lyfter nu till en femteplats i tabellen där sju lag tar sig till slutspelet.

”Var en tuff match”

– Det var en tuff match, även om resultatet visar något annat, men vi var starkare i andra halvlek, säger Zlatan Ibrahimovic till klubbens tv-kanal.

Kansas öppnade målskyttet och Felipe Gutierrez satte 1–0 i matchminut 24 men knappt åtta minuter senare stod Zlatan Ibrahimovic vid straffpunkten. Svensken sköt rakt på Tim Melia i målet men tryckte sedan dit returen till 1–1. Det var Zlatans 24:e mål den här säsongen och redan det innebar att svensken tangerade målrekordet i klubben.

Men det skulle komma mer.

”Det är lätt”

I den andra halvlek blev det Galaxy- och Zlatan-show på riktigt. Galaxy öste in mål och Ibrahimovic fullbordade ett hattrick. Svensken står nu ensam på tronen med flest gjorda mål under en säsong i LA Galaxy, 26 stycken på 25 matcher. Det tidigare rekordet hade Carlos Ruiz från säsongen 2002.

– Att göra mål är lätt. Det räcker att du är som Zlatan så kommer de, säger Ibrahimovic och sammanfattar sin uppgift:

– Jag måste fortsätta hjälpa mitt lag på bästa sätt och det är genom att göra mål och underlätta för alla andra.

Galaxys nästa match spelas natten mot söndag mot Montreal.