Liverpool stormar mot CL-final

Uppdaterad 2022-04-28 | Publicerad 2022-04-27

Jordan Henderson bröt dödläget för Liverpool mot Villarreal när de tog ett stort steg mot CL-final.

Men målet fick han inte räkna som sitt.

– Du skojar?! Inte en chans, utbrister han när han får reda på det i C More.

Liverpool FC

Fotbollsshowen mellan Manchester City och Real Madrid i första semifinalen fick en hel fotbollsvärld att dra efter andan.

Matchbilden på Anfield blev en annan. Gästande Villarreal försökte dra ner på tempot från start och första 45 fick man också matchen ungefär dit man ville. Ett distansskott i kryssribban från Thiago var egentligen det enda riktigt farliga som hemmalaget tog med sig in i paus.

Salah bakom andra målet

Akt två blev något annat. Redan fem minuter in i andra halvleken hade Fabinho 1–0 inne men det dömdes bort för offside. Tre minuter senare kom sedan ledningsmålet när Jordan Henderson kom runt till höger och satte in ett inlägg som gick via ytterbacken Pervis Estupinans fot och in i mål. Ett mål som noterades som självmål. Ett besked som lagkaptenen fick av C Mores Frida Nordstrand.

– Du skojar!? Inte en chans. Hade det varit Mo (Salah) som gjort mål hade han fått det så jag kommer räkna det, skrattar han.

Blott två minuter senare fick just Mohamed Salah bollen felvänd utanför straffområdet, vände upp och stack in den till Sadio Mané som med minsta möjliga marginal var på rätt sida offsidelinjen och placerade in 2–0.

”Äckligt bra form”

Det var sedan närmare 3–0 än en reducering men två mål upp är ändå ett superläge inför returen i Spanien nästa vecka efter en lysande andra halvlek.

– Efter första sa vi att vi bara skulle fortsätta, vara positiva och så skulle vi bryta ner dem till slut och det gjorde vi som tur är, säger Jordan Henderson.

C Mores expert Kim Källström tror inte det finns någon risk att man går bort sig på bortaplan.

– Liverpool är i en äckligt bra form, det går av bara farten och då finns inte underskattning med på samma sätt, säger Kim Källström i C More.