Fotboll

Stjärnan gav bort straffen – sågas: ”Gillar det inte”

Av: 

Samuel Abrahamsson

Daniel Kristoffersson

Malin Wahlberg

Linn Nordström

FOTBOLL

Darijan Bojanić frågade Nahir Besara om han fick ta straffen mot AIK och fick tummen upp.

Men Discoverys expert Alexander Axén sågar beslutet att ge bort straffen efter missen.

– Jag vill inte kliva fram längre, det räcker för mig, säger Bojanic.

Nahir Besara är Hammarbys förste straffskytt. Men i dagens derby mot AIK gav han bort en straff till lagkamraten Darijan Bojanić som frågade om han fick ta den.

Men han missade straffen och chansen att utöka till 3–1 i en match som slutade 3–3.

– Jag tänkte ta den. Vi har inte beslutat exakt vem som tar den, men han frågade om det var okej och då är det bara att ta den. När man har feelingen att göra mål brukar jag släppa. Det är inte Darijans fel att vi inte vinner. Alla missar, säger Besara.

Axén kritisk

Beslutet gillades dock inte av Discovery plus expert Alexander Axén.

– Jag gillar inte det, det är självklart att Besara ska lägga straffen och han är för snäll, säger han.

Besara väljer i stället att hylla Bojanic.

– När Astrit är på planen släpper jag den till honom annars känner jag mig bra på straffar, det är inte uttalat men jag vet ändå att det är jag som kommer ta den.

– Han är fortfarande allsvenskans bästa mittfältare för mig. Jag sa till honom "skit i det". Han är fortfarande oljan i vår maskin så det är bara att glömma och gå vidare.

”Vi har en rangordning”

Hammarbys tränare Marti Cifuentes om beslutet från Besara.

– Jag beundrar också Darijan Bojanic som visar mod och går fram och tar straffen, även om han missat de två tidigare. Han ville ta ansvar vilket är bra, säger han och fortsätter:

– Vi har en rangordning, men om någon känner sig säker så är det inga problem. Darijan var också med på listan så det var inga problem. Jag tror 100 procent på Darijan och kommer fortsätta att göra det. Han kommer komma tillbaka starkare från det här.

”Kliver inte fram igen”

Bojanic var efter straffmissen självkritisk.

– Jag kände mig het och ville ta den, men tyvärr. Det fungerar inte och var tungt och jobbigt. Det kändes som att jag kunde döda matchen, men tyvärr. Jag bestämde mig innan var jag skulle lägga den men han gick rätt. Det är en dålig straff, säger han.

– Det är inte så jävla lätt att släppa. Det är en viktig match för oss och jag hade chans att döda den. Sen gör Besara 3-2 och då släppte min stress lite, men sen gör de 3-3 och då kom min klump i magen tillbaka.

Bojanic säger också att han inte tänker lägga fler straffar nu.

– Jag kliver inte fram igen för nu har jag missat tre i rad, det får räcka, säger han.

”Har ett trick”

Budimir Janošević som vaktade AIK:s mål efter att Kristoffer Nordfeldt skadat sig på träning räddade straffen där han använde sitt egna strafftrick.

– Ja jag hade en stark känsla att jag skulle ta den. Jag har ett trick, jag kan inte säga vad det är men det fungerade. Tricket har inget med spelaren att göra, ingen psykning eller så. Jag försökte bara analysera han kroppsspråk och avgöra vilket håll han skulle gå åt. Vissa spelar väljer sida och vissa gör inte det. Men jag vet att han väljer hörna, så jag stod och väntade, säger han.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Bank: Välj själv hur du vill ha din fotboll framöver

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Nahir Besara