Mäktig United-vändning efter mardrömsstarten

Planstormare jagade Cristiano Ronaldo efter slutsignal

Uppdaterad 2021-10-21 | Publicerad 2021-10-20

Cristiano Ronaldo blev matchhjälte i Manchester Uniteds mäktiga vändning hemma mot Atalanta.

Mitt i firandet efter slutsignalen tog sig en planstormare in och löpte gatlopp efter portugisen.

– Det blir en ordentlig löpning, säger Kim Källström i C More.

Den senaste månaden har varit blytung för Manchester United.

Efter kollapsen mot Leicester i ligan senast har det varit hårt tryck på Ole Gunnar Solskjaer och tränarens framtid i klubben är osäker.

I kvällens Champions League-möte, hemma mot Atalanta, fick United – med Victor Lindelöf från start – en mardrömsstart.

Redan efter 28 minuter stod det 0–2 på tavlan efter mål av Mario Pasalic och Merih Demiral.

I det läget låg Manchester United sist i gruppen.

Men Marcus Rashfords reduceringsmål i upptakten av andra halvleken tände hoppet. Sedan krävdes det en mittback för att kvittera. Lindelöfs försvarskollega, Harry Maguire, fick stå ren i straffområdet och prickskjuta in bollen i den 75:e minuten.

Planstormning efter segern

Men det skulle också bli seger för United.

I den 81:a minuten klev Cristiano Ronaldo, nickade in 3–2, och gjorde att klubben – och Solskjaer – undviker mörka rubriker i brittisk press.

När laget firade på innerplan fångade kamerorna när en planstormare tog sats från ena kortsidan och sprang hela vägen mot matchhjälten, som befann sig på andra planhalvan. Trots flertalet säkerhetsvakter hack i häl nådde mannen fram till Ronaldo. Precis när han ryckte i tröjan blev han infångad och utskickad från arenan. Manchester United-spelaren tog allt med ro.

– Det blir en ordentlig löpning, men han kommer bara nästan fram. Imponerad av säkerhetsvakten också, kommenterar Kim Källström med ett leende i C More.

Från sist i gruppen leder United nu plötsligt densamma efter tre omgångar.

– Det viktigaste är att tro på det vi gör, fortsätta vara Manchester United, och det gjorde vi.