Zlatan tillbaka i MLS med drömmål

Publicerad 2018-07-01

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka på fotbollsplanen efter sitt VM-besök.

Svensken spelade hela matchen och stod för två mål, varav ett läckert volleymål när LA Galaxy spelade 3–3 mot San José.

Men trots målen var Zlatan inte nöjd efter den tappade ledningen.

”Inte tillräckligt”, skrev han på Twitter efter matchen.

Det har varit mycket sponsringsuppdrag, tidningsutvik och kommentarer om VM för Zlatan Ibrahimovic.

Men nu låter han fotbollen tala igen.

”Ibra” var tillbaka från start när LA Galaxy mötte Mikael Stahres San José i det heta ”California Clasico”. Och svensken väntade inte med att visa upp sig.

För fjärde gången den här säsongen stod han för dubbla mål, det första redan efter 57 sekunders spel.

Zlatan fick en nickpass ut till högerkanten av Chris Pontius och tryckte till direkt på volley.

Kalifornia-rivalen San José Earthquakes, ledda av Mikael Stahre, var i desperat behov av poäng efter åtta matcher utan seger och jumbo i MLS-tabellens västra konferens.

I den 15:e minuten ordnade svenske Magnus Eriksson straff för San José. Chris Wondolowski missade men lyckades kvittera när målvakten släppte retur.

Glädjen för San José var dock kortvarig. Fem minuter senare slog Galaxys Alessandrini en frispark rakt i mål och där efter lyckades Zlatan med precis samma sak. ”Ibra” slog en stenhård frispark längs backen från 25 meter och satte sitt andra mål fram till 3–1.

LA Galaxy hade vid seger chansen att klättra tre placeringar i tabellen men innan första halvlek blåstes av hade San José hunnit reducera till 3–2.

– I första halvlek spelade vi bra. Vi höll bollen på backen, och i laget och gjorde tre bra mål, säger lagkapten Ashley Cole.

Och i den andra halvleken kvitterade Chris Wondolowski efter en ny straff. Den här gången sköt han den direkt i mål.

3–3 blev slutresultatet och LA Galaxy ligger kvar på en åttondeplats i den västra konferensen. Zlatan har gjort nio mål på nio matcher i MLS.

– I andra halvlek tryckte de ned oss lite och slog långbollar men vi måste försöka spela mer, säger Cole.

Trots poängen så var det en besviken lagkapten över att laget återigen tappat ledningen.

– Vi kan inte tappa en 3–1-ledning igen. Nu är det besviket.

– Vi har släppt in alldeles för många mål. Vi måste börja vinna matcher regelbundet. Men får vi ihop fem-sex segrar så är vi med i toppen.

”Inte tillräckligt”

Trots två mål verkade Zlatan själv inte speciellt nöjd efter den tappade ledningen. Efter matchen publicerade anfallaren en bild på Twitter med texten: