Kalmar vände mot Sirius – avgjorde med klassmål

Publicerad 2021-10-03

Kalmars Oliver Berg avgjorde hemma mot Sirius.

Men det var Piotr Johanssons framspelning som var matchens läckerbit.

Kalmar FF vann med klara 3–1 hemma mot Sirius, men bortalaget stretade länge emot.

Kristian Kouakou gjorde 1–0 – hans elfte mål i allsvenskan – innan Kalmars 19-åring Isak Jansson kvitterade i början av andra halvlek.

Med mindre än kvarten kvar att spela stod det fortfarande 1–1. Då fick hemmalagets Piotr Johansson bollen i offensivt straffområde.

Läcker assist

Med två motståndare runt sig klackade han kreativt fram bollen till Oliver Berg – som placerade in det matchavgörande målet. Det var norrmannens nionde mål i årets allsvenska, de sex senaste har kommit just på hemmaplan.

Bara tre minuter senare skickade Jonathan Ring in slutresultatet 3–1 på straff. Oliver Berg, som har satt två straffar tidigare under säsongen fick vackert titta på.

– ”Jonte” sa att jag skulle ställa mig vid sidan och titta på. Då var jag tvungen att göra det, säger Berg med ett skratt till Discovery.

”Ska inte tro att vi är något”

Kalmar är nu uppe på femte plats i tabellen, men spel i Europa är inte något samtalsämne i omklädningsrummet.

– Nej, egentligen inte. Såklart vi drömmer och hoppas. Men vi har mentaliteten att vi måste jobba hårt, annars kan andra lag slå oss. Vi ska inte tro att vi är någonting bara för att vi vinner fotbollsmatcher, säger Berg.