Liverpool reste sig efter chockminuterna i första halvlek och vann med 3–2.

Senast AC Milan spelade en Champions League-match, 2014, hette spelarna Kaká, Michael Essien, Philippe Mexés och Robinho, bland andra.

Nu klev den italienska klassikerklubben in i finrummet igen för första gången på 2 745 dagar.

Men trots att Milan fått en pangstart på säsongen genom att gå rent på de tre inledande matcherna i ligaspelet, hade de inte mycket att hämta på Anfield – inledningsvis.

Total dominans

Efter 19 minuter hade engelsmännen tagit ledningen, missat en straff, hade 6–0 i hörnor och 12–0 i skott mot mål.

– Det Liverpool gör i första kvarten är smått otroligt. De sätter en sådan press att Milan inte kommer någonstans. Milan var chockade, säger Kim Källström i C More-studion.

Italienarna kom till spel utan Zlatan Ibrahimovic och från teven hemma i Milano fick svensken se en högst oväntad händelseutveckling i första halvlek.

Trots den totala hemmadominansen kunde Ante Rebic placera in kvitteringsbollen i den 42:a minuten. Och bara en minut och 48 sekunder senare fullbordade Brahim Díaz blixtvändningen genom att rulla in 1–2 i öppen bur.

Vände tillbaka

Men Milan-glädjen höll sig knappast i länge efter pausvilan.

I upptakten av andra halvleken fick Mohamed Salah revansch på sin straffmiss och kvitterade för Liverpool. I den 69:e minuten vände dessutom hemmalaget tillbaka matchen när Jordan Henderson dundrade in slutresultatet 3–2 med en halvvolley utanför straffområdet.

– Vi kom ut och försökte göra det vi gjorde bra i första halvlek och gjorde det, säger Liverpools ytterback Andy Robertson i C More.

Sedan hyllar han också ett fullsatt Anfield, en arena som ekat tomt i Champions League-sammanhang sedan mars 2020.

– Det har varit en lång tid utan fansen i Champions League, lyckligtvis kunde vi ge dem en seger. Det känns fantastiskt.