Sedan avgjorde mittbacken sent mot Fulham – vilket innebar fjärde raka segern.

– Gabriel förtjänade att göra segermålet, säger Bukayo Saka till Sky Sports.

Arsenal FC

Med tre raka segrar i ryggen hade Arsenal stora förhoppningar om att ta ytterligare en vinst hemma mot nykomlingen Fulham.

Det rödvita Londonlaget kom till spel utan båda nyckelspelarna Thomas Partey och Oleksandr Zinchenko, då båda hade åkt på skador. Och Arsenal kom att få problem att bryta ner Fulham.

Ledningsmålet i matchen kom efter ett misstag av Arsenals mittback Gabriel i den andra halvleken. Försvararen tog emot bollen i eget straffområde, men han blev snabbt av med den. Alexander Mitrovic tryckte till, vann bollen och avslutade säkert.

0–1 på resultattavlan och Arsenal i underläge.

– Jag var nere ett tag efter att jag tappat bollen. Men mina bröder fortsatte att stötta mig, så jag lyfte huvudet och körde på. Mina lagkamrater var en stor hjälp för mig, säger Gabriel till Sky Sports.

Ödegaard målskytt igen

Repliken kom i den 64:e minuten. Bukayo Saka spelade fram till Martin Ödegaard som drog till med ett skott. Norrmannens avslut styrdes via Fulham-spelare och in i mål, efter att Bernd Leno i målet blivit ställd.

Det var Ödegaards tredje mål på de inledande fyra matcherna.

I den 85:e minuten kom även 2–1-målet. Och nyss nämnde Leno, den före detta Arsenal-målvakten, hamnade i fokus. Tysken missade en utboxning i samband med en hörna och Gabriel var framme och högg. Mittbacken fick revanschera sig från det tidigare misstaget och kunde därmed ge hemmalaget ledningen.

– Det är en spelare med stor karaktär. Han förtjänade att göra segermålet, säger Bukayo Saka.

Arsenal höll sedan undan och 2–1 innebar lagets fjärde raka seger. I och med det leder Londonklubben fortsatt Premier League.

– Vi måste behålla kylan och ta en match i taget. Att jobba hårt och vinna nästa match – det är vår attityd, säger Martin Ödegaard.