Officiellt: Henrik Larsson gör comeback som tränare

Blir en del av Ängelholms tränarstab i divison 1

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Henrik Larsson tog en paus från tränaryrket hösten 2016.

Nu blir han ett av två nya tillskott som ska försöka rädda kvar Ängelholms FF i division 1.

– Vi kände att vi behövde göra något för att vända trenden och få in ny energi i gruppen, säger Mikael Modig, ordförande.

Efter en knackig säsong 2016 åkte Henrik Larsson ur allsvenskan med dåvarande klubblaget Helsingborg.

Sedan dess har den forna Celtic-, Barcelona- och Manchester United-spelaren tagit en paus från tränaryrket och i stället bland annat arbetat som tv-expert i brittisk tv.

– Jag har gjort allt det som jag inte hunnit med annars. Resa, spela mycket golf, ja... mycket av den varan, sa Larsson till Sportbladet tidigare i år.

Ska rädda kvar ÄFF

Nu ser det ut som att han är på väg tillbaka. Larsson bli en del av tränarstaben i Ängelholms FF, tillsammans med Leif Troedsson. Målet är att försöka hålla ÄFF, som huserar i bottenträsket, kvar i division 1.

– Jag har en relation sedan tidigare med både Leif och Henrik. Två starka personligheter som kommer att komplettera mitt ledarskap och tränarskap på ett optimalt sätt, säger ÄFF-tränaren Alexander Tengryd till klubbens hemsida.

– Jag känner stöd från både spelare och ledning och vi tror starkt på att vi ska kunna säkerställa vår division 1-status till 2019.

Det har under året ryktats om tränarjobb utomlands för Henrik Larsson och han har också flirtat med den idén.

– Helsingborg är min stad, men jag vill lämna Sverige. Jag vill jobba som tränare och då handlar det om Europa. Jag säger inte att jag gjorde allt rätt i Helsingborg, men jag gjorde inte heller allt fel, sa Larsson till Independent i mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE