Uppdaterad 2016-05-12 | Publicerad 2016-05-04

Amanda Ilestedt kunde inte få en bättre comeback.

Målskytt och tre poäng till Rosengård som nu är serieledare.

Efter en imponerande uppvisning.

Tvåan Rosengård tog emot fyran Piteå i damallsvenskans tredje omgång. Från första minut var det hemmalaget som tog kommandot och kunde kontrollera matchen i 90 minuter. Gästerna kom aldrig riktigt nära.

Amanda Ilestedt målskytt

Efter 21 minuter kunde Rosengårds holländska nyförvärv Like Martens kliva in från högerkanten, rätt in i Piteås straffområde för att placera in 1-0. Efter det var frågan bara hur stora siffrorna skulle bli. Två minuter senare kunde mittbacken Amanda Ilestedt hålla sig framme på en hörna och utöka ledningen. Efter dålig markering kom Ilestedt först på bollen och kunde med hjälp av magen göra comebacken till en succé.

Tillbaka efter skada

Amanda Ilestedt var ikväll tillbaka efter att ha tvingats avbryta ett landslagsläger i januari efter en ryggskada. Sedan dess har det inte blivit någon fotboll. Men i kvällens match var hon tillbaka och det med besked. Ilestedt klev rätt in i startelvan och var starkt bidragande till lagets seger.

– Det känns jättebra och jag är jätteglad över att vara tillbaka. Det är alltid roligt att göra mål. Jag gör det inte så ofta, så det blir lite extra krydda. Kul och skönt att hålla nollan och att laget gör en bra match, säger Amanda Illestedt.

Like Martens tvåmålsskytt

Rosengård spelade kontrollerat. De släppte knappt till någonting bakåt och framåt kunde de stundtals spela ut ordentligt. Samarbetet mellan Lina Nilsson och Marta har fungerat bra under säsongens inledning och så även i dag. I andra halvlek kunde hemmalaget välförtjänt göra både 3-0 och 4-0 genom Like Martens följt av Lina Salmi.

Amanda Ilestedt klev ut efter 72 minuter med en hållen nolla och ett mål till statistiken. Men det fanns inga känningar från skadan.

– Det viktigaste är att det känns bra i ryggen, både under matchen och nu efteråt. Jag har bara spelat 60 minuter innan med F19-laget, så var nog klokt att jag fick spela 70 i dag, säger mittbacken.