I supercupfinalen besegrades Monaco med förkrossande 4–0.

PSG har nu vunnit cupen sex år i rad.

Det är fortfarande semestertider och det var två b-betonade lag som ställdes mot varandra i den franska supercupfinalen i kinesiska Shenzhen.

Men trots avsaknaden av bland annat superstjärnan Kylian Mbappé och en Neymar som fick nöja sig med en kvarts speltid kunde Paris Saint-Germain under lördagen vinna sin första titel för säsongen.

Di María slog till på frispark

Via en 4–0-seger inledde PSG, likt förra året, säsongen med att besegra Monaco i supercupfinalen.

Ledningsmålet kom efter 33 minuter då Ángel Di María med en vacker frispark gjorde 1–0 till Paris SG. Bara sju minuter senare utökade de också ledningen.

19-årige Stanley Nsoki kom enkelt runt på vänsterkanten och hittade med ett preciserat inspel fram till Christopher Nkunku som stötte in 2–0 till PSG.

Historisk titel

I den andra halvleken kunde sedan den amerikanske stortalangen Timothy Weah göra 3–0. Återigen var det Stanley Nsoki som bröt igenom på vänsterkanten och hittade rätt med ett inspel, där Weah fick in bollen mellan benen på Diego Benaglio.

På tilläggstid fastställde sedan Ángel Di María slutresultatet till 4–0, genom sitt andra mål för dagen.

Tränaren Thomas Tuchel och målvaktsveteranen Gianluigi Buffon fick därmed inleda sina PSG-sejourer med att vinna en titel i sina första tävlingsmatcher.

Titeln var Paris Saint-Germains sjätte raka i franska supercupen. De tangerar nu Lyon som den klubb med flest supercuptitlar, då de bägge klubbarna vunnit titeln åtta gånger vardera.