Calisir fick corona – 13 dagar i karantän

Av: Daniel Bergholm

Publicerad:
André Calisir berättar om tuffa tiden.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
André Calisir berättar om tuffa tiden.

FOTBOLL

På landslagssamlingen smittades den armeniske Göteborgsspelaren André Calisir av coronaviruset.

Han blev placerad i karantän under 13 dagar och blev ordentligt sjuk.

– Jag hostade blod, säger han till Göteborgs-posten.

Flera spelare i Armenien hade under landslagssamlingen känt av sjukdomssymtom. Men inför deras första match hade André Calisir och de andra spelarna testats negativt. Han spelade därför hela matchen i Armeniens seger med 2–1 mot Georgien.

Efter matchen började Calisir däremot må dåligt och kallsvettades. Han och tre andra spelare testades då positivt för covid-19. Det gjorde även fyra personer i ledarstaben och samtliga missade den andra matchen mot Nordmakedonien.

– Det var tufft. Jag blev väldigt dålig. Det var inte så att jag inte kunde andas, men jag hade väldigt hög feber och hostade väldigt mycket, säger han till GP.

”Fick sår i halsen”

Calisir blev placerad i karantän i 13 dagar och fast i ett rum på landslagets anläggning i Armenien. Jobbigast var sjukdomen två-tre dagar efter matchen.

– Jag fick influensasymtom. Jag hostade blod för att jag fick sår i halsen. Det var inte kul, säger han.

Under dagarna i karantän var han rejält dålig, men när han långsamt började tillfriskna, spenderade han tiden med en hel del Facetime-samtal hem till familjen och många tv-serier.

Sjukdomen gjorde att Calisir tappade lukt och smak. Han påverkades också av karantänen genom att gå ner en hel del i vikt.

– Jag tappade över tre kilo. Jag försökte köra lite egenträning när jag började må bättre, men kände mig väldigt trött av att inte ha varit utanför rummet, säger han.

Från att han lämnade Göteborg för landslagssamlingen tog det tre veckor innan sjukdomen hade lagt sig och han var tillbaka i Sverige. Det blev en stor lättnad för honom då han fick träffa sin familj igen.

IFK Göteborg har säkrat kontraktet i Allsvenskan och det verkar inte vara tal om någon comeback ännu för Calisir när det är dags för den sista omgången.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.