”Kommer få förödande konsekvenser”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är upprört i Premier League efter regeringens senaste besked och Eric Bailly fick chansen i Victor Lindelöfs frånvaro.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

”FAN BAN WAR”, lyder den stora rubriken i Daily Mail och är en reaktion på den brittiska regeringens beslut att stoppa planerna på att tillåta åskådare redan i oktober. Premier League fördömer starkt beslutet och oroas nu att förbudet kommer gälla över större delen av säsongen något som skulle få ”förödande konsekvenser” för klubbarna.

Samtidigt som ligan hanterar detta besked måste man samtidigt handskas med förbannade asiatiska tv-rättsinnehavare. Att samtliga matcher sänds på tv under september, för att framför allt gynna den inhemska befolkningen, har inneburit fler obekväma avsparkstider för den asiatiska publiken. Dispyten kan komma att kosta Premier League miljardbelopp. Den asiatiska tv-marknaden står för omkring 400 miljoner pund (ca 4,5 miljarder kr), vilket är långt mest av alla kontinenter.

Foto: Adam Davy / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS COVID-19

Gårdagens ligacupmatcher kantades av flera coronautbrott. Leyton Orient misslyckades med att ställa ut ett lag på planen mot Tottenham då 17 spelare hade testats positivt. Den drabbade klubben tryckte på för att genomföra matchen trots allt (1,7 miljoner välbehövliga kronor låg i potten) och vill nu flytta den till ett annat datum.

West Ham, som besegrade Hull med 5–1, har också fått en släng av viruset. Dels tränaren David Moyes samt spelarna Issa Diop och Josh Cullens.

DAGENS HYLLNING

Victor Lindelöf var utanför startelvan till förmån för Eric Bailly när Manchester United tog sig vidare i ligacupen efter 3–0 mot Luton. Målen stod Juan Mata (straff), Marcus Rashford och Mason Greenwood för. I målet stod den lovande Dean Henderson, som hyllades av tränaren Ole Gunnar Solskjaer efter matchen: ”Några positiva saker tar vi med oss så klart. Vi har en målvakt längst bak som gör sitt jobb”. Henderson är än så länge andraval i ligan bakom David de Gea.

Bailly omnämns av lokaltidningen Manchester Evening News som ”relativt stabil som Lindelöfs ersättare” matchen igenom.

Foto: Nick Potts / TT NYHETSBYRÅN
Eric Bailly.

DAGENS SUCCÉ

Newport County är vidare till den fjärde rundan av ligacupen för första gången någonsin. Klubben besegrade numera Championship-laget Watford med 3–1 på Rodney Parade under tisdagen. County spelar till vardags i League Two.

DAGENS CITAT

”Jag kunde inte se mig själv i Premier League. Mitt intryck av fotbollen var långbollar, höjdbollar och skott utifrån” – Chelseas nyförvärv Thiago Silva avslöjar att hans tidigare bild av engelsk fotboll inte var helt smickrande. Mittbacken tillägger att Premier League nu har vunnit över honom på sin sida och att han studerar engelska för att snabbt acklimatisera sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.