Publicerad 2017-09-24

Istanbulderbyt blev sannerligen ingen lugn tillställning.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Fenerbahce hade segrat.

Då hade domaren delat ut tolv gula kort och fem röda.

Rivaliteten mellan Fenerbahce och Besiktas är hög, det syntes inte minst under lördagens derby. Giuliano hann ge hemmalaget ledningen via straff i den 20:e minuten innan det verkliga kaoset påbörjades.

Tottenham-lånet Vincent Janssen fick matchens första varning efter en ful tackling och i samma moment tilldelades Oguzhan Ozyakup ett gult för protest.

Tolv varningar – fem röda

Domaren Ali Palabiyik använde korten flitigt matchen igenom. Totalt delade han ut tolv varningar och visade ut två spelare i Fenerbahce och tre i Besiktas.

Janssen utökade Fenerbahces ledning via straff fyra minuter från slutet. Då hade den förre Helsingborg- och Österspelaren Atiba Hutchinson tagit bollen med handen i straffområdet och tilldelades sin andra varning den dagen.

Som om matchen inte vore galen nog reducerade ex-Liverpool-spelaren Ryan Babel till 1–2 bara en minut efter Janssens mål.

Snackade till sig andra gula

Ytterligare en minut efter den reduceringen åkte även Fenerbahces Ismail Koybasi ut efter en vårdslös tackling.

Matchens sista utvisning fick Ozyakup, som snackade sig till sitt andra gula.

Vem som vann?

Det blev Fenerbahce till slut. Domaren Ali Palabiyik lär nog helst vilja glömma bort den här arbetsdagen.