Publicerad 2021-07-22

Astrit Selmani blev matchhjälte för Hammarby i årets första Europamatch.

Med ett hattrick säkrade han en seger med 3–1 mot Maribor.

– Det är gåshud, säger han i Sportbladets sändning.

Hammarby kopplade grepp om matchen tidigt och det tog en stund innan NK Maribor riktigt var med i leken. Och även om de visade upp sig mer under matchen så var det hemmapubliken som fick jubla till slut.

Första matchen i dubbelmötet slutade 3–1 och Hammarby tar med sig en tvåmålsledning till bortareturen.

–  Det är sådana här matcher man vill spela, det är roligt. Mycket publik och mycket som står på spel, säger Astrit Selmani efter matchen.

Hemmalaget stod för majoriteten av målchanserna i första halvlek. På en frispark slagen av Darijan Bojanic fick Aziz Ouattara till och med bollen i mål, men befann sig offside.

Tre mål i andra halvlek

Först i början av andra halvlek tog Bajen ledningen. Astrit Selmani spelade sig fram till flertalet chanser i matchens inledning och i minut 55 kom hans första mål. Från vänsterkanten tog han sig in och placerade säkert bollen innanför den högra stolpen.

Det dröjde inte länge innan Selmani var tvåmålsskytt. Men innan dess hade Maribor utjämnat till 1–1 genom Nino Zugelj. Med sitt andra mål återtog Selmani ledningen.

Chansen kom efter att Akinkumni Amoo dribblade in i straffområdet. Med hjälp av en mellanlandning hos Gustav Ludwigson kunde matchhjälten Selmani placera in bollen i mål.

I matchens slutskede kunde Selmani fullborda sitt hattrick. Hammarby tilldömdes straff och anfallaren klev fram till elvameterspunkten. Maribors målvakt Azbe Jug fick händerna på bollen men kraften i skottet gjorde att den tog sig förbi.

– Vad ska jag säga, jag gör hattrick och som forward ska det väl räcka, säger Selmani i Sportbladets sändning.

– Det är min första Europamatch och att få göra det på det här sättet, inför den här fantastiska publiken, det är gåshud, fortsätter han.

Nu väntar bortaretur i Slovenien 29 juli, där Hammarby har med sig en ledning på två mål.