Två svenskmål räckte inte

Publicerad 2020-07-01

Dejan Kulusevski hade uppvisning.

Men det räckte inte till seger för svenskens Parma.

Dejan Kulusevski har hittat en superform. Borta mot Hellas Verona behövde den svenske landslagsmittfältaren mindre än femton minuter för att spräcka nollan. 20-åringen tog utanför straffområdet emot en passning från Andreas Cornelius, Kulusevski sprang först ifrån en försvarare och vände sedan bort en för att få läge med sin vänsterfot – och med den placerade Kulusevski in 1–0.

Kulusevski har nu gjort sju mål och sju assist i Serie A den här säsongen, kvällens mål var hans andra på de tre senaste matcherna.

Hemmalaget Verona vände sedan till 2–1, efter bland annat straffmål av Samuel Di Carmine. Därefter kvitterade Parma – via en annan svensk. Kulusevski stod för förarbetet och returen på hans skott tog vänsterbacken Riccardo Gagliolo hand om och ordnade 2–2.

Men två svenskmål gav inga poäng för Parma – för i 81:a minuten var Matteo Pessina omarkerad i straffområdet och på halvvolley tryckte han in segermålet för Hellas Verona, 3–2.

Kulusevskis och Gagliolos Parma ligger tia i Serie A – två placeringar bakom Verona.