Real Madrid spanska mästare – efter tionde raka segern

Uppdaterad 2020-07-17 | Publicerad 2020-07-16

Titel nummer 34 skulle bärgas.

Titel nummer 34 bärgades också – med en tionde raka seger.

Ett Zinedine Zidane-lett Real Madrid är spansk ligamästare, för 34:e gången i klubbens historia efter 2–1 mot Villarreal.

– Allt Zidane rör vid blir guld, säger Sergio Ramos, efter att han själv misslyckades med en väldigt kaxig straffvariant på vägen dit.

Med fyra poäng tillgodo på jagande Barcelona och två matcher kvar så var förutsättningarna glasklara för Real Madrid hemma mot Villarreal under torsdagen.

Tre poäng och ligatiteln skulle vara i hamn.

Och tre poäng ordnade också ”Los Blancos” – som därmed fortsatt gått med full pott efter coronauppehållet.

Främste segerorganisatör i 2–1-vinsten mot Villarreal var Karim Benzema, som stod för båda målen. Först placerade han in 1–0 i inledningen av andra halvlek. Fransmannens 20:e mål i ligan denna säsong.

Mål nummer 21 kom från straffpunkten – men det föranleddes av minst sagt underliga scener.

Misslyckad ”pass-straff”

När Real fick straffen med dryga kvarten kvar så var det först Sergio Ramos som klev fram för att slå den. Ramos försökte då att passa sin straff till en framstormande Benzema – som dock var halvvägs in i målområdet när Ramos fick kontakt med bollen. Straffen slogs om (efter att även Villarrealspelare varit för tidiga in i straffområdet) och då fick Benzema skjuta direkt i stället.

Vicente Iborra hittade en Villarrealreducering på slutet vilket gav rejäl dramatik i slutminuterna (bland annat tvingades Thibault Courtois till flera fina räddningar). Men det vitklädda hemmalaget, som även hade ett 3–1-lag bortdömt för offside på övertid, kunde hålla undan för sin 34:e ligatitel i klubbens historia.

Den första i detta decennium, efter att ”bara” ha vunnit två av tio möjliga titlar under 2010-talet. Och totalt den andra ligatiteln med Zinedine Zidane som tränare.

– Allt Zidane rör vid blir till guld. Vi tror på honom och hans arbete. Han har ett helgons touch. Han är unik, säger lagkapten Ramos efter matchen.

Barcelona tappade

Med tanke på vad som hände samtidigt på annan ort så hade Real, teoretiskt, dock inte ens behövt sin tionde raka ligaseger för att säkra ligatiteln med en omgång tillgodo.

För på Camp Nou ställdes Barcelona inför stora problem mot Osasuna. En tjusig Lionel Messi-frispark i andra halvlek ordnade en kvittering efter ett Osasunaledningsmål i första halvlek.

Och trots att Barça fick avsluta med en man mer så var det Osasuna som fick sista ordet. Roberto Torres satte 1–2 på övertid, och Osasuna tog därmed samtliga tre poäng.

– Vi har varit ojämna, svaga, låga på intensitet. Vi har tappat mycket poäng och dagens match summerar vår säsong, säger Leo Messi i C Mores sändning.

Missa inte: Expertens tips inför Stryktipset på lördag - läs allt