Falkenberg bröt tung svit i sista stund

Publicerad 2020-08-01

Falkenbergs Christoffer Carlsson kramas om efter straffmålet till 2–1 i 89:e minuten mot Örebro.

Falkenberg tog säsongens andra seger efter 2–1 borta mot Örebro.

Och det var Christoffer Carlsson som visade vägen på straff i den 89:e minuten.

– Underbart, det var länge sedan man hade den här vinstkänslan, säger matchhjälten i Dplay.

I senaste hemmamatchen såg FFF ut att chocka serieledaren IFK Norrköping – ett straffmål på tilläggstid innebar dock delad pott och Falkenberg kryssade för tredje gången i rad.

Men på lördagen var det västkustlagets tur att få med sig en straff på slutet som betydde första segern någonsin borta mot Örebro och säsongens andra trepoängare för Falkenberg som lämnar jumboplatsen och kliver upp på 13:e plats och säker mark i tabellen.

Falkenberg började också piggast – gästernas farligaste läge i första halvleken hade Karl Söderström när han nickade bollen strax över målramen efter ett inlägg.

– Jag kommer väldigt rätt där. Men det är mycket folk där framme så jag försöker få den ganska högt, tyvärr för högt, sade Karl Söderström i paus till Dplay.

Gyllene lägen

ÖSK kom sedan in allt mer i matchen och på slutet av första halvleken hade både Erik Björndahl och Robin Book bränt gyllene lägen att ge hemmalaget ledningen.

Men i den 56:e minuten såg det riktigt tungt ut för Falkenberg då anfallaren Edi Sylisufaj tvingades lämna Behrn arena på bår efter att ha fått ett knä i magtrakten. Tungt avbräck för hallänningarna då 20-åringen gjort mål i tre raka matcher och stått för totalt fem av lagets 14 fullträffar.

Men efter drygt en timme lossnade målskyttet på Behrn arena då Falkenbergs mittfältare Anton Wede klev fram och gjorde matchens första mål då han tog ner en fin boll från Marcus Mathisen och placerade den förbi ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

"Nervös"

I den 78 minuten kvitterade sedan inhopparen Agon Mehmeti när han från snäv vinkel skickade in 1–1 på volley. Detta efter rena bjudningen från kaptenen Tibor Joza som med en misslyckad bakåtpassning nickade rakt i gapet på Mehmeti.

– Då var det väldigt jobbigt. Fast det kändes som att båda lagen gick för seger på slutet, säger Christoffer Carlsson.

Men i den 89:e minuten fick Falkenberg straff efter att bollen tagit på Örebroförsvararen Andreas Skovgaards arm och Christoffer Carlsson klev alltså sedan fram och fastställde slutresultatet 2–1.

– Jag var lite nervös när jag klev fram. Men jag tänkte bara att jag måste göra mål där, säger matchhjälten, som lurade ÖSK-målvakten Oscar Jansson åt fel håll.