Chelsea slog ut regerande mästarna efter straffrysare

Publicerad 2023-03-31

Chelsea är vidare till semifinal i Champions League efter en galen rysare.

Till slut blev Ann-Katrin Berger stor hjälte med två räddningar i straffläggningen.

I semifinalen väntar Barcelona.

Lyons Sara Däbritz såg ut att bli stor hjälte med sitt mål i den 109:e minuten, vilket betydde 2–0 i matchen och 2–1 totalt.

Men Chelsea var inte klara där.

I den sista övertidsminuten föll Lauren James i straffområdet och efter att situationen granskats pekade domaren på straffpunkten.

Norskan Maren Mjelde gjorde inget misstag och smällde upp bollen i krysset.

Matchen fick då avgöras på straffar.

Maren Mjelde satte straffen i 120+8 – och tog dramat till straffar.

Berger hjälte med dubbla räddningar

Där blev Ann-Katrin Berger stor hjälte för Chelsea med två straffräddningar.

Först nekade hon storstjärnan Wendie Renard och sedan Lindsey Horan i den femte straffomgången.

Chelsea är därmed vidare till semifinal, där man ställs mot Fridolina Rolfös Barcelona.

Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea och inför förlängningen byttes även landslagskollegan Johanna Rytting Kaneryd in.

Wolfsburg starkast

Kvällens andra kvartsfinal mellan Wolfsburg och PSG slutade 1–1.

Alexandra Popp öppnade målskyttet för tyskorna i den 19:e minuten. Tio minuter senare utjämnade PSG genom Kadidiatou Diani men närmare än så kom inte Parislaget.

Wolfsburg knep därmed semifinalplatsen efter totalt 2–1 i dubbelmötet.