Juvefansen applåderade Ronaldos drömmål

Uppdaterad 2018-04-04 | Publicerad 2018-04-03

Cristiano Ronaldo sänkte Juventus med en osannolik cykelspark.

Då kunde de italienska supportrarna och målvakten Gianluigi Buffon inte göra annat än att hylla sin överman.

– Ronaldo är en otrolig mästare, säger Buffon.

Ronaldo hade inför tisdagens kvartsfinal gjort mål i alla Champions League-matcher han spelat den här säsongen. Matchen mot Juventus blev inget undantag.

33-åringen stötte in Real Madrids ledning redan i den tredje minuten efter att Isco brutit in från vänsterkanten och spelat fram portugisen i straffområdet.

I andra halvlek utökade Ronaldo Reals ledning till 2–0 med en makalös cykelspark på ett inlägg från Carvajal.

Cristiano Ronaldo har haft en av hela fotbollshistoriens mest glittrande karriärer, men det här är omslagsbilden. Han har lyft bucklor förr, han har gjort mål i Champions League-finaler, han har vunnit EM, men det där målet är det vackraste han någonsin har gjort. Det är ett totalt osannolikt mål, som på ett sätt kröner en vidunderlig karriär, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

”Värmer hjärtat”

Real-tränaren Zinedine Zidane såg inte ut att tro sina ögon och på läktaren kunde Juventus-fansen inte göra annat än att applådera. Ronaldo svarade med uppskattande gester mot hemmasupportrarna.

– Det är bilder som värmer hjärtat. Det går inte att göra annat för Ronaldo än att bocka och tacka för att han får den respekten och den uppskattning han väldigt sällan får på en bortaarena, säger Erik Niva.

Dybala utvisad

Strax efter drömmålet fick Juventus argentinske anfallare Paulo Dybala sitt andra gula kort och visades ut efter att ha sparkat en motståndare i bröstet.

Och bara några minuter senare fastställde Marcelo slutresultatet till 3–0 efter att ha väggat sig fram med Ronaldo.

Tungt för Juventus inför returen i Spanien, men faktum är att Reals vinst kunde ha varit betydligt större. Laget hade flera avslut i ribban och i slutminuterna missade Ronaldo öppet mål.

Juventus målvakt Gianluigi Buffon stämde in i hyllningskören till Real Madrid och Ronaldo.

– Ronaldo är en otrolig mästare. Vi spelade mot fantastiska mästare, säger han enligt BBC.

– Vi kommer inte att kunna gå vidare. Det är en stor besvikelse, men de är objektivt sett bättre, fortsätter Buffon.

Bortaseger blev det även på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Andalusien.

Bayern München vann det första kvartsfinalmötet mot Sevilla med 2–1 efter att ha vänt underläge till seger.

Thiago Alcantara blev stor matchvinnare när han tryckte in avgörandet drygt 20 minuter från slutet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se