Real Madrid vann gigantmötet efter Ronaldos dubbel

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2018-02-14

Cristiano Ronaldo blev stor matchhjälte när Real Madrid slog PSG med 3–1 i den första Champions League-åttondelen.

Portugisen stod för två mål när tre sena lyckominuter blev avgörande i gigantmötet.

– Anta aldrig att Real Madrid har dött, säger Realkaptenen Sergio Ramos.

Onsdagen bjöd på ett riktigt stormöte när Champions Leagues åttondelsfinaler rullade vidare.

Och inför sin hemmapublik på Santiago Bernabeu rivstartade Real Madrid och jagade ett tidigt ledningsmål. Det kom inte, trots flera fina chanser, och efter en halvtimme tog i stället Paris Saint-Germain ledningen.

Efter att Kylian Mbappé satt högsta fart längs högerkanten och slagit in bollen i PSG:s straffområde hamnade den till slut hos Adrien Rabiot som sköt in 1–0 med ett hårt direktskott.

Straffkvittering av Ronaldo

I det läget hade PSG med sig ett drömresultat hem till Paris.

Men Real Madrid skulle svara, och det från elva meter. Strax före halvtidsvilan tog Giovani Lo Celso tag i Toni Kroos med händerna och domaren pekade på straffpunkten.

Och därifrån gjorde Cristiano Ronaldo inget misstag. Efter att ha missat flera bra lägen dessförinnan krutade portugisen in bollen. Målet var hans 100:e i Champions League för Real Madrid.

1–1 och en helt öppen match inför andra halvlek. Där fortsatte spelet bölja fram och tillbaka med chanser för båda lagen.

Två mål på tre minuter

Men till slut var det ändå en viss Ronaldo som höll sig framme igen, efter att han varit i princip osynlig hela halvleken.

I den 83:e minuten knäade han in 2–1 från nära håll sedan Alphonse Areola i PSG-målet inte lyckats styra undan Marco Asensios inlägg.

Bara tre minuter small det igen. Efter att Asensio återigen stått för ett inlägg drog Marcelo på en vänstervolley fram till 3–1. De tre lyckominuterna innebär att det är fördel Real Madrid inför returen om knappt tre veckor.

Arbetsro för Zidane

– En väldigt viktig seger. Det är de här Champions League-kvällarna man aldrig glömmer, och vi visade exakt hur man ska spela, säger Sergio Ramos.

Det ger dessutom lite arbetsro för Real-tränaren Zinedine Zidane som varit hårt pressad de senaste veckorna efter kräftgången i La Liga och uttåget ur spanska cupen mot Leganés.

– Man måste vara glad i dag men om tre veckor är det dags för en ny match. Det här är inte över, säger Zidane.

I PSG-lägret var det besviket efteråt.

– Vi har som vanligt möjligheter, men är inte tillräckligt effektiva. Det är enkelt att göra åtta mål mot Dijon men det är i matcher som den här som vi måste stå upp och leverera, säger målskytten Rabiot till beIN Sports.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se