Cavani: ”Krävs för mitt bästa i PSG”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Uttalar sig själv om framtiden i klubben

Cavani har inte fått spela på sin önskade position.
Foto: TT
Cavani har inte fått spela på sin önskade position.

Maktspelet mellan Zlatan Ibrahimovic och Edinson Cavani fortsätter.

Nu har Cavani själv tagit bladet från munnen.

– Det krävs många saker om jag ska kunna spela min bästa fotboll, säger Cavani.

Edinson Cavani har hamnat i skymundan av Zlatan Ibrahimovic, 34, i Paris Saint-Germain.

Med svensken på planen har Cavani fått spela ute på en kant eller bänkats och nyligen uttalade sig pappa Luis Cavani om hur uruguayanen vantrivs i den franska huvudstadsklubben.

– ”Edi” lider i PSG. Han måste få spela på sin naturliga position. Han trivs i staden, Paris är ett av de bästa ställena i hela Europa att bo i, men de värvade honom som central anfallare och just nu spelar han på en annan position som han inte trivs i, sa pappa Luis Cavani.

”Visat respekt – trots alla rykten”

Franska uppgifter säger att Cavani ska ha känt sig ouppskattad i klubben och situationen blev så infekterat att spelarrådet – bestående av Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Thiago Motta och Blaise Matuidi – höll ett krismöte med tränaren Laurent Blanc.

Nu har Edinson Cavani själv uttalat sig om situationen i en intervju med mexikanska tv-kanalen TDN.

– Allt jag kan säga är att jag på planen alltid visat respekt mot min klubb. Trots alla upp- och nedgångar som jag gått igenom och trots alla diskussioner som hållits om mig försöker jag bara att fortsätta det jag gör, säger Cavani till tv-kanalen.

”Vill inte prata om det”

Calciomercato slog i går fast att Cavani bestämt sig för att lämna PSG – såvida inte Zlatan Ibrahimovic lämnar i sommar. Cavani uppges vara missnöjd med att få spela på kanten och sägs ha ställt ett ultimatum ”Zlatan eller jag” till klubbledningen.

Cavani har beskyllts för att inte spela sin bästa fotboll i de stora matcherna och var bänkad i Champions League-mötet med Chelsea för en vecka sedan. Och för att Cavani ska få en roll som anfallare krävs det att Ibrahimovic flyttar på sig i sommar.

– Om jag ska kunna spela min bästa fotboll krävs det många saker, säger Cavani hemlighetsfullt.

– Min roll på kanten? Jag vill helst inte prata om det. Det är en välbekant historia för de flesta. När jag kom till PSG fick jag spela anfallare i en ganska fri roll. Nu har jag behövt anpassa mig till en ny position.

Publicerad: