Sedan gick Chelsea ut och körde över Stoke på 23 minuter.

När Chelsea tog emot Stoke hemma på Stamford Bridge blev Antonio Contes lösning att vila givna startspelare som Eden Hazard, Tiemoue Bakayoko och Andreas Christensen.

Hur det påverkade Chelsea?

Inte alls.

”Kommer aldrig glömma det här året”

Efter tre minuter slog Willian en perfekt frispark på huvudet till Antonio Rüdiger som skallade in 1–0. Sex minuter senare placerade Danny Drinkwater in ett distansskott i bortre och efter 23 minuter var matchen död och begraven.

Pedro Rodriguez tog emot bollen och vände upp i samma rörelse innan han placerade in 3–0 för Londonlaget.

– Om man lyckas göra mål tidigt så blir det lättare. Då måste dina motståndare ändra matchplan, och det ger mer ytor. Det var precis det här vi ville, att starta bra, säger Antonio Conte.

Willian gjorde 4–0 på straff i den 73:e minuten och i 88:e minuten fullbordade Davide Zappacosta krossen med sitt 5–0-mål.

– Vi gör en fantastisk match och jag är glad över ännu en hållen nolla. Vi visar bra moral, säger Conte, som firar nyår som ny serietvåa.

– Det har varit ett otroligt år som jag aldrig kommer att glömma bort.