Une Larsson förlänger med Djurgården

Av: Johan Björck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården har inte släppt in ett mål på sju raka matcher – mycket tack vare mittbacken Jacob Une Larsson.

Nu får Djurgården anledning till att fira.

–  Vi har fört diskussioner under en viss tid och det är otroligt kul att Jacob väljer att förlänga med oss, säger sportchefen Bosse Andersson.

Jacob Une Larsson kom till Djurgården från Brommapojkarna sommaren 2015. Efter en tids svårigheter kämpade junioren att ta en plats i stockholmslagets startelva.

I dag har 23-åringen blivit bofast i Djurgårdens elva bredvid landslagsmeriterade Jonas Olsson och tillsammans bildar de ett mittbackspar som inte släppt in ett mål på sju raka matcher.

Förlänger med tre år

Efter mycket speltid ryktades mittbacken vara på väg bort från klubben i januarifönstret men blev till slut ändå kvar i truppen.

Nu har Larsson förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre år i Djurgården. Därmed sträcker sig kontraktet till 2021.

– Vi har fört diskussioner under en viss tid och det är otroligt kul att Jacob Une Larsson väljer att förlänga med oss. Nu har vi ett avtal fram till 2021 och det känns väldigt bra. Une har haft en stark utveckling i Djurgården, han var en allsvenskans bästa mittbackar förra säsongen och kommer sannolikt att bli en framtida landslagsback. Sedan är det kul att spelarna ger oss förtroende för att de har en stark tro på föreningen. Vi tänker långsiktigt och vill ge spelarna bra förutsättningar för att komma vidare ut i Europa och det ger en grogrund för ett bra samarbete, säger Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE