Ekdal debuterade – Inter tappade igen

Publicerad 2018-08-26

Albin Ekdal hade chanser – men lyckades inte påverka resultatet i sin Serie A-debut.

Samtidigt i Milano tappade Inter 2–0 till 2–2 hemma mot Torino.

Efter 70 minuters spel, vid ställningen 0–1, klev Albin Ekdal för första gången in på en fotbollsplan iklädd Sampdorias färger. Svensken kunde dock inte hjälpa sitt nya lag, som föll borta mot Udinese med just 0–1. Men Ekdal var nära två gånger om. Först i den 85:e minuten, när hans skott från straffområdeskanten räddades av Udinesemålvakten och sedan i den första övertidsminuten när hans skott i straffområdet blockerades till en hörna.

Medan Sampdoria gjorde sin första match (premiären förra veckan sköts upp på grund av broolyckan i Genua), gjorde Inter och Torino sina andra matcher. Efter att överraskande ha förlorat sin premiär mot Sassuolo så såg det länge ut som att Inter, i en 2–0-ledning efter mål av Ivan Perisic och Stefan De Vrij, skulle få en revansch och därmed säsongens första trepoängare.

Men först reducerades det när Andrea Belotti utnyttjade en helt felplacerad Samir Handanovic med en utsökt yttersidesmottagning.

Och i den 70:e minuten kunde Soualiho Meite kvittera och matchen slutade 2–2.

Filip Helander spelade 90 minuter när hans Bologna spelade 0–0 borta mot Frosinone. Mattias Svanberg blev kvar på bänken.