PSG vann svenskmötet – vidare till semi

Uppdaterad 2022-03-31 | Publicerad 2022-03-30

Svenskmötet avgjordes i den 112:e minuten.

Det blev till sist Amanda Ilestedt som firade avancemang till semifinal i Champions League med sitt Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain hade med sig 2–1 från den första Champions League-kvartsfinalen mot Bayern München.

När det var dags för returmatch i Paris saknades sju Bayern München-spelare på grund av covid-19 men trots det bjöd bortalaget upp till kamp.

PSG tog ledningen när Sandy Baltimores inlägg seglade hela vägen över målvakten Janina Leitzig i den 17:e minuten men bara två minuter senare var det kvitterat när Saki Kumagai satte 1–1 från nära håll.

Ramona Bachmann avgjorde för PSG

I andra halvlek tog Bayern München också ledningen, vilket innebar att laget kvitterade till 3–3 i dubbelmötet.

Matchen gick till en dramatisk förlängning och efter ett par heta chanser kom det förlösande målet för PSG. Den damallsvenska bekantingen Ramona Bachmann vände runt i straffområdet och placerade in avgörandet.

Amanda Ilestedts Paris Saint-Germain får därmed spela semifinal i Champions League och Hanna Glas Bayern München får rikta sitt fokus mot att sno serieledningen från Wolfsburg i Frauen-Bundesliga