Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Baffoe aktuell för allsvenska toppklubbar

Av: 

Josip Ladan

Joseph Baffoe
Joseph Baffoe

FOTBOLL

Under säsongen 2021 var han en av allsvenskans mest pålitliga backar.

Nu kan Joseph Baffoe lämna Halmstads BK - Sportbladet kan avslöja att flera allsvenska toppklubbar är intresserade av 29-åringen.

– Det där är inget jag vill spekulera i, säger Baffoe.

Tillsammans med Andreas ”Ante” Johansson bildade Joseph Baffoe ett starkt mittlås i Halmstads BK under fjolåret.

På 30 matcher släppte man bara in 26 mål - näst färst i hela allsvenskan. Trots det blev det respass i kvalet mot Helsingborgs IF, när hallänningarna inte lyckades förvalta en uddamålsledning från det första mötet av två.

Nedflyttningen har också gett truppmässiga konsekvenser för Halmstad. Förra säsongens utropstecken Amir Al-Ammari lämnade för IFK Göteborg, efter att Blåvitt aktiverat en klausul på en halv miljon kronor för att knyta till sig mittfältaren.

På senare tid har även Malkolm Nilsson Säfqvist kopplats ihop med IFK Göteborg, då klubben är på intensiv jakt efter en ny förstamålvakt.

Baffoe aktuell för allsvenska toppklubbar

Nu kan nästa namn vara på väg bort från Örjans vall - Sportbladet kan avslöja att Joseph Baffoe, som belönades med en plats på den senare coronainställda januariturnén, är aktuell för flera allsvenska toppklubbar. Insatserna under 2021 uppges ha väckt intresse för en värvning, samtidigt som HBK degraderades vilket gör en överkomlig ekonomisk lösning möjlig.

Baffoe själv är fåordig när han bemöter uppgifterna.

– Klart att det är kul när det snackas bra om en, men egentligen är det där inget jag vill spekulera i. Nu är jag i Halmstad och det är där mitt fokus ligger.

Under fjolåret spelade Baffoe i 28 matcher av 30. Det blev 90 minuters speltid i samtliga.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

TV: Guldplan 2022 – 60 minuter BARA om IFK Göteborg

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Halmstads BK

Joseph Baffo