Publicerad 2022-05-07

Manchester United har åkt på ett nytt jättefiasko.

Laget förlorade med hela 4–0 mot Brighton.

– Vi kan bara be om ursäkt, säger Uniteds tränare Ralf Rangnick.

Manchester United har inte levt upp till förväntningarna den här säsongen. Den engelska storklubben har halkat efter i kampen om en Champions League-plats, och i dag var man pressat att vinna mot Brighton på bortaplan.

Men matchen mot Graham Potters niondeplacerade lag skulle komma att bli en mardröm för United.

Moisés Caicedo gjorde 1–0 redan i den 15:e matchminuten. Resultatet skulle stå sig in till den andra halvleken – men därefter började målen rassla in i hög takt.

Marc Cucurella smällde in 2–0 i nättaket i den 49:e minuten, och drygt tio minuter senare hade Brighton gått upp till hela 4–0. Några fler mål blev det inte, och Uniteds tunga förlust var därför ett faktum.

– Det var en fruktansvärd insats. Från första till den sista minuten var det inte tillräckligt. Vi kan bara be om ursäkt för denna prestation och förödmjukande nederlag, säger United-tränaren Ralf Rangnick till Sky Sports.

”Inte värdiga att bära tröjan”

Från läktarhåll sjöng Manchester United-supportrar: ”ni är inte värdiga att bära tröjan”. Mittfältsstjärnan Bruno Fernandes förstår fansens frustration.

– Jag omfattas av den (ramsan) också. Vad jag gjorde i dag var inte tillräckligt bra för att bära Manchester United-tröjan. Jag accepterar det, säger Fernandes.

Manchester United har nu släppt in 56 mål i ligan den här säsongen, vilket är klubbens sämsta notering någonsin enligt OptaJoe.

Efter dagens resultat ligger United på sjätte plats i tabellen, och laget kan inte längre nå en Champions League-plats. Brighton är fortsatt nia i serien.