Uppdaterad 2020-08-09 | Publicerad 2020-08-08

Inför matchen ledde Bayern München med 3–0.

Sen gjorde Lewandowski två mål och två assist.

Bayern München krossade Chelsea och vann totalt med 7–1.

Den första matchen i dubbelmötet mellan Bayern München och Chelsea vann Bayern med 3–0 och det skulle mycket till för att Chelsea skulle ta in försprånget när lagen under lördagen möttes igen – ett halvår senare.

I returmötet fortsatte Bayern på samma sätt som man avslutade det första mötet. Då stänkte Robert Lewandowski in det sista målet. Ikväll stänkte han in det första.

Bayern fick en straff efter bara tio minuter och Lewandowski satte säkert 1–0 för de tyska ligamästarna. Om det var uppförsbacke för britterna när matchen startade, så hade väl lutningen på den där backen blivit ännu brantare. Och värre skulle det bli.

Var aldrig nära

En kvart efter att Lewandowski gjort 1–0, spelade polacken fram Ivan Perišić för 2–0. Totalt 5–0 till Bayern och redan efter 24 minuter såg matchen ut att bli en mardröm för Chelsea.

Tammy Abraham gjorde visserligen 2–1 efter en tavla av Manuel Neuer, som tappade ut ett enkelt inlägg till en helt fri Abraham som lätt kunde stöta in reduceringen för Chelsea. Dessförinnan hade Chelseas Callum Hudson-Odoi gjort ett mål som dömts bort för offside efter VAR-granskning. Men Chelsea var aldrig riktigt nära att vända på den här åttondelsfinalen.

Tyskarna satte spiken i den berömda kistan efter 86 minuter då Lewandowski gjorde sitt andra mål för kvällen. Innan dess hade han spelat fram Corentin Tolisso till 3–1. Bayern München är nu vidare till kvartsfinal efter 7–1 totalt.

– Vi har många unga spelare som gick upp mot världsklassspelare som Lewandowski, Müller. Vi gav bort två enkla mål i början av matchen och det var såklart en besvikelse, sa Chelseas tränare Frank Lampard efter matchen.

Där väntar Barcelona som i sin åttondel slog ut Napoli med 4–2 totalt. Kvartsfinalen spelas på fredag 14 augusti i Portugal.