Pontus Dahlberg tränar med IFK Göteborg

Publicerad:

FOTBOLL

Han lämnade Watford för holländska FC Emmen för att få speltid.

Men coronakrisen kom emellan.

– Det var surt och lite dålig tajming, säger målvakten Pontus Dahlberg som nu tränar med IFK Göteborg.

När IFK Göteborg återsamlades för första träningen efter ledighet och individuell träning under coronakrisen förstärktes laget. Två bekanta ex-spelare dök: målvakten Pontus Dahlberg och backen Carl Starfelt.

Båda är hemma i Sverige under coronakrisen. Carl Starfelt lämnade nyligen Ryssland och Pontus Dahlberg är i tillbaka i Göteborg sedan en tid och det var en musklad målvakt som dök upp på Kamratgården.

– Ja, jo jag har lagt på mig lite. Jag har jobbat med fysiken och har haft tid till det..., säger Pontus Dahlberg.

Den förre IFK-målvakten hade precis landat och kommit igång med jakten på speltid i sin nya holländska klubb FC Emmen i Eredivisie när coronakrisen slog till. Han lämnade Watford, där konkurrensen var för hård, för att skaffa erfarenhet och matchspel i en annan miljö men har ännu inte debuterat i A-laget.

Kan återvända till England

– Vi hann inte så mycket.  Vi hann få ett hus innan detta drog igång, det kändes som att jag precis hade hunnit sätta mig in i allt när detta drog igång. Det var dålig tajming, säger han och poängterar betydelsen av att träna med ett lag igen.

– Jag kom tillbaka till Sverige och satt 14 dagar i karantän. Jag har tränat på egen hand och försökt hålla igång, men det är så skönt att komma hit och få köra med boll. Det ger så mycket.

Det blev aldrig några framträdande i Emmens A-lag och frågan är hur det nu blir med utlåningen.

– Lånet gäller säsongen ut och vad jag har förstått från Fifa förlängs det till säsongen avslutas. De hoppas kunna dra igång i slutet av juni, men de tar det nog vecka för vecka och lyssnar på vad regeringen säger.

Kan bli att du inte ens återvänder?

– Ja, i värsta fall kan det bli så.

Blir det inget mer med Holland kommer Pontus Dahlberg att återvända till Watford.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.