Kopparbergs premiärseger efter tränarens fadäs

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Efter storsegern i premiären vägrade Kopparbergs Göteborgs tränare Mats Gren, som skapat uppståndelse i och med sin jobbannons i en utländsk klubb, att uttala sig.

Detta i linje med ett beslut från klubben.

Lagkapten Emma Berglund säger att laget har förtroende för tränaren, men att agerandet med annonsen var anmärkningsvärt.

–Det var klantigt , säger lagkapten Emma Berglund.

Efter segern (5–1) mot Kristianstad står Mats Gren kvar på planen länge. Den media som väntar på plats analyserar matchen med lagets andra huvudtränare Jörgen Ericson.

När Sportbladet frågar Mats Gren om en kommentar lite senare avböjer han. Han hänvisar delvis till den uppmärksamhet som varit de senaste dagarna kring honom. Kopparbergs Göteborgs klubbledning ska inför premiären ha fattat beslut att endast låta Jörgen Ericson sköta intervjuerna.

Enligt lagkapten Emma Berglund har laget hanterat situationen bra.

– Jag tror inte att det har påverkat oss. Det var någonting som spelades upp den dagen löstes dagen efter och vi hade en jättebra träning. Det kan jag verkligen inte se att de påverkat oss till matchen, säger hon.

Har det kommit in en osäkerhet i truppen om var ni står gällande förtroende för Mats Gren?

– Så som han har pratat inför laget och de signaler han har skickat till oss är vad vi får gå på. Fram till det här har vi inte haft en tanke på att han skulle lämna så det tror jag inte. Vi har startat ett bra bygge inför det här året, säger Emma Berglund.

I vilket fack sorterar du in det Mats Gren gjorde, att bara dagar före premiären öppet söka jobb i en utländsk klubb?

– Om jag skulle välja är det klantigt. Klantfacket..., säger Berglund.

Ännu ett friläge

Hon tror snarare det var en släng av premiärnerver som påverkade laget i första halvlek.

– Det var inte så jag känner igen mitt lag, säger hon.

Det tog i stort sett en halvlek innan Kopparbergs kunde få hål på ett hårt försvarande motstånd, men sen visade laget fina intentioner. En högt stående backlinje hade inte en chans när Rebecka Blomqvist hittade ytorna bakom densamma. En längre passning av Julia Zigiotti Olme gav Rebecka Blomqvist friläge som hon förvaltade kyligt med 1–0 som resultat. Kort efter det fick Blomqvist ytterligare ett friläge, men den här gången räddade Brett Maron.

Det dröjde dock bara ett par minuter efter halvtidsvila innan Rebecka Blomqvist slog till igen. Detta efter en nickförlängning av Pauline Hammarlund.

Stina-assist

I den 49:e minuten gjorde Natalia Kukka 3–0 på en målvaktsretur.

Kristianstad fick energi efter en fin reducering av Alice Nilsson, som lyfte bollen i en bana över Jennifer Falk i Kopparbergs mål.

Men efter 4–1 av Julia Zigiotti Olme var avståndet för stort för gästerna. I förarbetet till det målet stod Stina Blackstenius för en fin framspelning till Emma Koivisto, som slog in bollen centralt till Julia Zigiotti Olme.

Stjärnvärvningen Blackstenius har haft problem med en muskelskada och har inte tränat fullt de senaste veckorna. Hon hade själv ett vasst läge och kunde gjort mål, men Brett Maron i Kristianstads mål räddade. Blackstenius dock fick en assist när hon spelade in till nyförvärvet Anna Csiki som gjorde 5–1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.