Linda Sembrant

Landslagsspelaren lämnar franska klubben efter fem år

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

Linda Sembrant lämnar Montpellier.

Landslagets mittback var på väg att förlänga med den franska klubben, men dialogen brast.

– Någonstans på vägen blev det ett missförstånd från båda sidor, säger spelarens agent Anton Maksimov till Sportbladet.

Linda Sembrant är en nyckelspelare i det svenska landslaget och mittbacken har nu fullt fokus på VM i Frankrike.

Samtidigt är 32-åringen i en situation som innebär ett klubbyte. Det blir ingen fortsättning i Montpellier, som Linda Sembrant spelat för sedan 2014.

Under landslagets samling i början av april berättade Linda Sembrant för TT att hon erbjudits en förlängning med Montpellier, men inte fattat beslut kring sin framtid ännu.

Mycket lutade åt att mittbacken skulle förlänga med klubben, men förutsättningarna förändrades på grund av olika faktorer.

Spelarens agent Anton Maksimov berättar om turerna.

– Vi hade ett kontrakt på gång med Montpellier, men de gick inte med på tiden i kontraktet. Sen blev det missförstånd från båda sidor. Det är svårt att säga varför. Vi tänkte en sak, klubben tänkte en annan sak och det var inte tillräckligt med kommunikation, förklarar han och fortsätter:

– Linda har varit kapten och är högt uppskattad, men klubben går igenom en förändring. Planen var att hon skulle fortsätta, men det var försent att reparera missförståndet.

Förändringar i klubbens ledarstab i Montpellier har också spelat in samtidigt som tiden rann iväg för alla som haft fokus på ligan. Montpellier kom trea efter en skakig säsong.

Erfarna Linda Sembrant får nu se sig om efter nya utmaningar. VM väntar och agenten kan inte säga om det blir något klart före mästerskapets start.

– Jag kan inte säga det, men jag är inte orolig för Lindas del. Hon är en meriterad landslagsback. Och det finns alternativ, säger Maksimov.

Under torsdagen den 16 maj presenteras den svenska landslagstruppen. VM-lägret i Båstad startar den 24 maj och första matchen för Linda Sembrant och laget blir den 11 juni.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Landslagsstjärnan erbjuden nytt kontrakt

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linda Sembrant

Montpellier

Damlandslaget i fotboll