Drömmål av Nordh i Varbergs genrep

Publicerad 2021-04-03

Blir Gustav Nordh Jocke Perssons viktigaste ess i rockärmen 2021?

Efter målet mot Gais förra veckan svarade 20-åringen för ett nytt, mycket elegant avslut när Varberg genrepade mot Häcken på Bravida arena.

Matchen slutade 4–1 efter dubbla utvisningar för Varberg.

Det var visserligen ingen högoktanig tillställning på Bravida arena när Häcken tog emot Varberg i det allsvenska genrepet, men det innebar inte att det blev varken blekt eller mållöst.

Leo Bengtsson satte ledningsmålet för hemmalaget på övertid i den första halvleken som i övrigt präglades av ett lågt stående och organiserat spel från bortalaget, samtidigt som Häcken inte lyckades kombinera sig igenom och förbi trebackslinjen Jocke Persson formerade inför avspark.

Efter att Albin Winbo blivit utvisad med en halvtimme kvar att spela lyckades Häcken återta ledningen genom Tobias Heintz och punktera matchen totalt genom Alexander Jeremejeffs 3–1 i den 72:a minuten. Patrik Wålemark gjorde sedan 4–1 i den 79:e minuten vilket också blev matchens sista mål. Kieanin Ayer åkte på ett rött kort med tio minuter kvar efter en tuff satsning mot Jack Lahne.

Drömmål av Gustav Nordh

Den största behållningen från lördagens möte var däremot Gustav Nordhs mycket vackra kvitteringsmål i den 59:e minuten. Mittfältarens första avslutsförsök blockerades av hemmaförsvaret, men i efterföljande sekvens nöp 20-åringen till med högerfoten ur svår vinkel och sköt snyggt in 1–1 helt otagbart för Pontus Dahlberg. Nordh kom till Varberg inför nuvarande säsong från division 1-laget Team Thoréngruppen och gjorde även mål i förra helgens träningsmatch mot Gais.

– Första halvlek gör vi det bra, de skapar ingenting där. Sen åker vi på två röda – det är inte lätt att spela borta mot Häcken med nio man när man ligger under. Grovjobbet från första tar vi med oss till premiären mot Mjällby nästa vecka. Vi vet att vi är tuffa att möta och gör jobbet defensivt, säger Varbergs Hampus Zackrisson till Discovery+ efter matchen.

I lördagens övriga träningsmatcher slog Örebro Akropolis med 2–0 – Malmölånet Romain Gall svarade direkt för en assist när han serverade Deniz Hümmet i samband med ÖSK:s första mål. Christian Kouakou blev tvåmålsskytt när Sirius besegrade Västerås med 2–1 på bortaplan.