Oke Akpoveta stängs av

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Norrbys Oke Akpoveta stängs av efter kommentarer mot en motspelare.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Norrbys Oke Akpoveta stängs av efter kommentarer mot en motspelare.

Oke Akpoveta stängs av.

Detta för ett uttryck med ”en nedlåtande karaktär och en underton av rasism”.

– Jag var väldigt upprörd och kan inte minnas till 100 procent vad som sades, säger superettan-anfallaren.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har tagit beslutet att stänga av Norrbys anfallare Oke Akpoveta i två matcher. Detta för det som ska ha inträffat i mötet med Umeå den 22 augusti.

I anmälan och disciplinnämndens beslut framkommer det att 28-årige Akpoveta har kallat en i motståndarlaget för ”white boy”.

”Disciplinnämnden finner inte skäl att ifrågasätta anmälarens uppgifter och anser därför att det är klarlagt att den anmälde använt sig av uttrycket ”White boy”. Uttrycket får i sammanhanget anses ha en nedlåtande karaktär med en underton av rasism och ska bestraffas med avstängning”, skriver SvFF:s disciplinnämnd.

Akpoveta, som gjort tre mål i år, accepterar beslutet, och menar att det inte ligger i hans natur att kränka andra människor.

”Minns inte”

– I slutet av matchen hamnade jag i en ordväxling med en av deras spelare. Det blev en del hårda ord mellan oss. Han påstår sedan att jag ska ha uttryckt mig kränkande mot honom. Jag var väldigt upprörd och kan inte minnas till 100 procent vad som sades, säger Akpoveta till Norrbys hemsida.

Halva avstängningen är avklarad, förlusten mot Sundsvall i tisdags, och den andra matchen han missar är mot serieledaren Degerfors i morgon, lördag.

Boråslaget ligger nia i superettan efter 19 omgångar.

Nyligen stängdes Dusan Djuric i Halmstad, tvåa i superettan, av i fyra matcher för att ha kallat Umeås Deniz Yaldir för ”jävla zigenare”.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.