Rasar mot läckt bild efter skadan

Presidenten: ”Var är samvetet?”

Publicerad:
Omar Elabdellaoui.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / TT NYHETSBYRÅN
Omar Elabdellaoui.

FOTBOLL

Omar Elabdellaoui riskerar att få allvarliga synskador sedan en fyrverkeripjäs exploderat i hans hand på nyårsafton.

Nu rasar Galatasaray mot att en bild på stjärnan läckt – av ambulanspersonal.

– Det är skandalöst, säger klubbens vice president.

År 2020 slutade katastrofalt för norske landslagsspelaren Omar Elabdellaoui. 29-åringen fick föras akut till sjukhus sedan han skadats allvarligt efter att en fyrverkeripjäs exploderat i hans hand.

Tidiga uppgifter gjorde gällande att det finns en stor oro för att stjärnan drabbats av en synskada, och den oron visar sig vara befogad. Elabdellaoui opererades under natten till fredagen och nu uttalar sig läkaren Vetat Kaya, som var den som gjorde ingreppet, om hans tillstånd.

– Han har skador på båda ögonen. Det ena är värre än det andra. Ett nytt ingrepp kommer att krävas. Han kan fortfarande se i nuläget, men det är för tidigt att säga hur det här kommer utveckla sig, säger Kaya enligt tv-kanalen Akit.

”Tackat för stödet”

Representanter för Galatasaray, däribland vice president Abdurrahim Albayrak, kom under natten till sjukhuset för att finnas till hands för sin spelare.

– Elabdellaoui har hela tiden varit vid medvetande. Jag har pratat med honom och han har tackat för stödet. Lagkamrater har åkt hem till hans familj för att stötta dem, säger Albayrak.

Foto: Trond Tandberg / Getty Images Europe

”Skandalöst”

Han är skakad av händelsen, men också förbannad. På småtimmarna läckte nämligen en bild på Omar Elabdellaoui ut på sociala medier.

– Det är någon i ambulanspersonalen som har tagit den här bilden och lagt ut på sociala medier. Det är skandalöst, säger vice presidenten enligt Eurosport.

– Vi har att göra med en trebarnspappa, en spelare i Galatasaray som har 30 miljoner fans runtom i världen. Han är älskad av tusentals människor, familj och vänner i detta land. Vad har man för samvete om man lägger ut en sådan bild?, fortsätter han.

Han säger också att det kan bli tal om rättsliga åtgärder.

– Vi kommer att gå till botten med detta, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.