”Domarna håller inte sämre nivå än spelarna”

Publicerad:

FOTBOLL

Efter poängtappet mot AIK efterlyste Simon Thern utländska domare eller VAR. 

Sebastian Larsson håller inte med. 

– Domarna håller inte sämre nivå än spelarna i allsvenskan så där ska vi vara lite försiktiga, säger han. 

Simon Thern var uppgiven efter 2-2-matchen mot AIK för två veckor sedan. IFK Norrköpings mittfältare riktade hård kritik mot den svenska domarkåren efter att laget återigen upplevt att de blivit förfördelade. 

– Jag ser två alternativ. Antingen hyr man in internationella domare som håller en högre nivå eller så inskaffar man VAR. Ni har sett ett antal grejer hur det har varit för oss i år och nu låter man gnällig... Men jag säger som Per Ledin: ”Nu är råttet mågat”, sa han.

Sebastian Larsson håller inte med. Mittfältaren hamnade i blickfånget under derbyt mot Djurgården efter en tuff tackling på Fredrik Ulvestad. Domaren Kaspar Sjöberg nöjde sig med gult kort medan Ulvestad menade att det var en karriärhotande tackling och "solklart rött".

”Överdriven och lite väl hård”

Larsson tycker dock att domardebatten den senaste tiden blivit för het.

– Det har pratats om domare nu i all oändlighet, det är inte jag så intresserad av att göra. De har det tillräckligt tufft som de har det så det får andra göra om de vill, säger Larsson efter derbysegern och fortsätter: 

– Jag upplever debatten lite överdriven och lite väl hård. Som spelare kommer man alltid vara besviken på domslut, speciellt när man är det laget som förlorar. Då är det heta känslor och man vill ofta hitta ursäkter. Vi ska ta det lite lugnt. Domarna håller inte sämre nivå än spelarna i allsvenskan så där ska vi vara lite försiktiga.

Du vill inte ha in utländska domare? 
– Nej, verkligen inte. Det finns säkert lag som har fått fler domslut emot sig än med sig, men vi måste vara lite försiktiga i debatten. Vi har nog verkligen den kvalité på domare som kvalité på spelare. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.