Djurgårdens Olivia Schough fina målform sitter i.

Men hennes två fullträffar var inte värt något.

Eskilstuna vände 1–2 till 3–2 i slutminuterna i det hyperviktiga bottenmötet.

Det stod tre oerhört viktiga poäng på spel i bottenmatchen mellan Eskilstuna och Djurgården, båda en poäng över nedflyttningsplats vid avspark.

Hemmalaget Eskilstuna tog ledningen i slutet av den första halvlek när lagets vassaste målskyttar Loreta Kullashi och Felicia Rogic tog vara på slarv i Djurgårdenförsvaret.

Rogic var perfekt placerad när Kullashis skott täcktes och 1–0 var ett faktum.

Glödhet Schough

Men Djurgårdens stekheta Olivia Schough ville annat.

Efter att ha gjort mål i de två EM-kvalmatcherna som spelades under uppehållet – varav ett var ett avgörande klassmål mot Island – visade Schough att målformen sitter i.

I början av andra halvlek kvitterade hon först efter en fin passning av Hannah Wilkinson och bara två minuter senare sköt hon läckert in 2–1 med ett ruggigt skott med vänstern.

– O my God, två världsklassmål. Särskilt det andra, säger Ngozi Okobi till klubbens hemsida.

Den prestationen hade hon eller Djurgården dock inte mycket för.

Eskilstuna lyckades nämligen ta sig tillbaka i slutminuterna.

Två sena mål av Eskilstuna

Ngozi ”Sonia” Okobi kvitterade i den 87:e minuten efter en fin prestation innan Felicia Rogic sänkte gästerna med sitt andra mål i matchen i den 90:e minuten.

– Jag blev så glad när bollen gick in. Vi var frustrerade efter att Djurgården hade vänt på matchen, säger Okobi.

I och med Eskilstunas seger har laget lämnat flera lag bakom sig i botten och är nu på sjunde plats, med fyra poäng till godo ner till nästjumbon Umeå.

– Det kanske inte är helt klart. Men nu ska det i alla fall väldigt mycket till om vi ska kunna åka ur, säger tränaren Magnus Karlsson.

Djurgården har fortsatt bara en poäng ner, plus en något bättre målskillnad.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.