Publicerad 2021-01-24

Dejan Kulusevski kapade Mattias Svanberg.

Och såg gult när hans Juventus vann.

Nu är landslagssvensken avstängd.

Dejan Kulusevskis Juventus tog en nödvändig seger för att minska avståndet till serieledande Milan. Hemma i svenskmötet med Mattias Svanbergs Bologna vann regerande mästarklubben med 2–0.

En kvart in i första halvlek testade mittfältaren Arthur, som inför säsongen värvades från Barcelona, ett avslut från distans. Mitt i skottögonblicket halkade han, men turen var på hans sida eftersom bollen styrdes via Jerdy Schouten, och ställde Lukasz Skorupski i Bologna-målet.

Det skrevs inte om till självmål, utan Arthur kunde jubla åt sitt första mål hittills i Juventuströjan.

Avstängd

Precis som Arthur gör Kulusevski sin debutsäsong i Juventus. Mot Bologna bildade han anfallspar med Cristiano Ronaldo, men 20-åringen blev mållös för tredje matchen i rad. Däremot drog han på sig en varning.

Vid mittcirkeln fick han bollen för långt ifrån sig efter första touchen, och när Kulusevski skulle sträcka sig för att nå bollen, hann Mattias Svanberg mellan honom och bollen för att bryta. Och Kulusevski kapade landsmannen.

Det gula kortet var Juventussvenskens femte i ligan, vilket gör att han är avstängd i nästa match i Serie A – bortamötet med Sampdoria på lördag.

Harry Potter-fan

2–0-målet kom drygt halvvägs in i andra halvlek. Högerbacken Juan Cuadrados hörna hittade Weston McKennie som nickade in sitt tredje ligamål för säsongen. Och firade med en målgest där han gjorde en trollspörörelse med handen.

– Jag är faktiskt ett stort Harry Potter-fan, så det var en trollformel, förklarar Weston McKennie.

Vinst för Juventus, som med en match färre spelad har sju poäng till tabellettan Milan.

– Det var en viktig seger för oss, eftersom båda Milanoklubbarna tappade poäng i går, säger McKennie.