Svackan fortsätter – efter nytt rött kort

Publicerad 2020-12-16

Släkten är värst.

Theo Walcott gjorde mål mot sin gamla klubb i den första halvleken. Sen såg han till att Gabriel blev utvisad i den andra halvleken.

Arsenal FC

Arsenal upplever sin sämsta ligastart sedan 1974 och de senaste veckorna har krisen blivit allt djupare i Londonklubben. ”The Gunners” har inte vunnit i ligan sedan den första november och ikväll förlängdes den segerlösa sviten efter att Theo Walcott sänkt sin gamla klubb.

Theo Walcott kom till Arsenal från Southampton som 16-åring 2006.
Efter tolv år på Emirates Stadium och 108 mål, var engelsmannen tillbaka, i Southampton-tröjan.

– Släkten är värst, sa Niklas Holmgren i Viasats sändning när Walcott gjorde 1–0 för Southampton.

Det var ett vintage Theo Walcott-mål. På högerkanten sprintade Walcott ifrån Keiran Tierney och chippade sedan bollen över en utrusande Bernd Leno. Sen sprang Walcott ut mot hörnflaggan och firade som han många gånger gjort på Emirates Stadium, fast den här gången hade han gjort mål mot Arsenal.

Framåt var Arsenal uddlöst och skapade knappt några chanser i den första halvleken, som slutade 1–0 till Southampton. Det var inte mycket som talade för att Arsenal skulle bryta den mörka sviten efter att den första halvleken var färdigspelad.

Men i den andra halvleken klev kaptenen fram. Pierre-Emerick Aubameyang gjorde sitt tredje mål för säsongen, och Arsenals första spelmål sedan oktober. Bakayo Saka stod för förarbetet och Eddie Nketiah stod för assisten när Aubameyang skruvade in bollen med högerfoten.

Rött kort andra matchen i rad

Efter målet såg Arsenal ut att få bättre fart på spelet och skapade flera chanser. Men sen kom kallduschen.

Nyförvärvet Gabriel Magalhaes drog på sig två gula kort på fyra minuter och blev därmed utvisad. Det andra kortet kom efter att Gabriel dragit ner Theo Walcott som var på väg att sätta igång en kontring för Southampton. Det röda kortet var Arsenals tredje på fem matcher.

Nathan Redmond var nära att ge bortalaget segern då han hade en boll i ribban i slutet av matchen men Arsenal höll undan med en man mindre och matchen slutade 1–1. Mikel Artetas Arsenal har inte vunnit på hemmaplan sedan fjärde oktober då man slog Sheffield United med 2–1.