Madelen Janogy förstärker Hammarby

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Madelen Janogy är klar för Hammarby i damallsvenskan.

Den 25-årige landslagsanfallaren har skrivit ett tvåårskontrakt.

– Vi är så klart oerhört stolta och glada över att en så meriterad spelare väljer oss, säger sportchefen Johan Lager.

Hammarby har gjort klart med sin toppförstärkning som nykomling i damallsvenskan.

Tekniske anfallaren Madelen Janogy spelade den senaste säsongen i Wolfsburg i Bundesliga och Piteå i högsta svenska ligan.

– Det här känns som en väldigt proffsig klubb med höga ambitioner, så det ska bli jättekul att få vara med på den här resan. Det är också en klubb med stor supporterkultur och jag älskar att spela med publik. Jag är superladdad på det här och vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Madelen Janogy.

25-åringen från Falköping har flera säsonger bakom sig i Mallbacken och Piteå i damallsvenskan. 2018 var hon en av de stora anledningarna till att SM-guldet hamnade i Norrbotten.

VM-hjälte i blågult

2019 var hon med i det svenska landslaget som vann VM-brons i Frankrike. Mest känd är hon för att som inhoppare i den 81:a minuten efter fint förarbete ligga bakom att Kosovare Asllani gjorde 1–0 och med en soloräd själv göra 2–0 i inledningsmatchen mot Chile.

– Vi har varit noga med våra rekryteringar och tittat på att de bidrar till vårt sätt att spela och tillför spetsegenskaper. Hennes erfarenheter och kvalité kommer att bidra till truppen, både på träning och i match. Vi som klubb vill hjälpa henne att bli ännu bättre och se till att hon trivs i Hammarby. Det ska bli kul att se vad vi som lag kan göra i damallsvenskan redan 2021, säger Johan Lager.

Titigare har Hammarby gjort klart med Nina Jakobsson, 26, som har varit anfallskollega i Piteå och svenska landslaget. Liksom de finska landslagsspelarna Eva Nyström ( 21-årig mittback, tidigare i AIK) från Umeå och Anna Tamminen (26-årig målvakt) från Åland United.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.