Skandal i svenska cupen – matchen bröts

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Matchen mellan Landskrona Bois och Östersunds FK fick avbrytas.

Det efter att åskådare på plats ska ha ropat apljud mot ÖFK:s Isak Ssewankambo.

– Jag kommer inte ens ihåg vad jag sa, jag var så arg, säger han till C More.

I samband med en hörna blev det stökigt i matchen mellan Landskrona Bois och Östersunds FK i svenska cupen. Trots att det var en publikfritt hade några åskådare tagit sig dit för att följa matchen utanför stängslet, och enligt Isak Ssewankambo utsattes han för rasistiska tillrop från dem.

– Jag går ut för att ta hörnan och det är någon av dem (publiken) som gör ett apljud och jag uppskattar inte det. Så jag sa det till dem, säger han i C More.

Istället för att lägga hörnan gick han upp mot supportrarna på långsidan, och började diskutera med dem.

”Det hör inte hemma på fotbollsplan”

Stora delar av ÖFK kom efter och sedan även domaren, som tog med sig spelarna ner på planen igen för att prata om händelsen.

– Jag försökte förklara för de vad som hände. Det var inte mer än så, jag vill bara fortsätta med matchen. Jag kände stödet från domarteamet, lagkamraterna och motståndarna också. Det är ingen som tycker det är okej. Det är inget som hör hemma på en fotbollsplan, säger Ssewankambo.

Domarna valde sedan att ta av spelarna från planen och avbryta matchen tillfälligt. Den återupptogs efter drygt fem minuter och började då med att Ssewankambo fick slå sin hörna.

Efter matchen gick Östersund ut med en kommuniké, där de fördömer beteendet.

– Vi i ÖFK tänker aldrig acceptera att någon i samband med våra matchen beter sig på detta sätt. Vi kommer fortsätta att verka för att ingen ska bli behandlad på detta sätt igen, säger vd Michael Schahine.

”Ingen ska behandlas så”

Landskronas tränare Billy Magnusson tycker det är beklagligt att sånt fortfarande händer.

– Om jag ska tala personligen, tycker jag ingen ska behandlas så. Och å Landskronas vägnar tar vi starkt avstånd från denna typ av händelser, jag bad Amir be honom om ursäkt för att det inträffade. Det är verkligen inte okej för oss som klubb.

Händelsen kommer att utredas, men hur är inte klart än.

– Det blir svårt att säga nu, jag kommer precis från matchen, men vi tar stort ansvar. Beteendet är helt felaktigt, så någon form av utredning får det bli, säger han.

Östersund vann matchen med 3–0.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.