Eskilstuna obesegrat efter Schoughs dubbel

Uppdaterad 2019-07-09 | Publicerad 2017-05-13

Eskilstuna Uniteds storseger mot LB07 innebär att laget är fortsatt obesegrat.

För Olivia Schough, som bänkades i förra matchen, betydde matchen också hennes två första mål för säsongen.

– Vi har giftiga anfallare, säger Malin Diaz.

Eskilstuna United toppar allsvenskan efter dagens 3–0-seger mot LB07 och är fortsatt obesegrat.

EM-jagande anfallaren Mimmi Larsson gjorde ett av målen och har nu gjort fyra mål på lika många matcher.

Men för landslagskollegan Olivia Schough, som startade på bänken i senaste segern mot Rosengård, blev det idag säsongens första mål.

Tvåmålsskytt

Schough slog dessutom till med två när hon först gav laget ledningen i den 24:e minuten och sedan satte 2–0 strax innan paus på en straff som hon själv ordnade.

Mimmi Larssons avslutande mål kom efter en timmes spel.

– Vi har giftiga anfallare. Vi vill vara där i toppen och vara kvar där hela välgen till slutet, säger Malin Diaz, som assisterade fram till två av målen, till Radiosporten.

Tvåan Linköping, som har en match mindre spelad, kan återta serieledningen på måndag.

I dagens andra match vann Vittsjö borta mot Kvarnsveden med 3–2. Linda Sällström avgjorde matchen i slutet med ett straffmål.