Inhopparen ordnade segern efter den öppna målmissen

Publicerad 2019-09-09

Mimmi Strömgren såg ut att behöva gräma sig över ett missat, öppet mål.

Hennes lagkamrat Violah Nambi såg dock till att så inte blev fallet.

24-åringen gjorde matchens enda mål i Växjös 1–0-seger hemma mot Linköping i damallsvenskan.

Det var i den nionde matchminuten som drömläget uppenbarade sig Växjö i hemmamötet med Linköping.

En påpasslig Mimmi Strömgren snodde åt sig bollen efter en misslyckad bollmottagning från Linköpingsmålvakten Emma Holmgren.

Och vips stod målet där, helt öppet och inbjudande, framför den annars ganska målfarliga 20-åringen.

Men avslutet? Det gick utanför.

Lyckligtvis för Mimmi Strömgren och hennes Växjö skulle dock hennes miss bli matchavgörande.

Mål efter fem minuter

I den 78:e minuten byttes just Strömgren ut mot Violah Nambi. Inbytta Nambi skulle inte behöva mer än fem minuter på planen innan hon sprungit sig fri på en utsökt djupledsboll och placerat in 1–0 till hemmalaget.

Så i stället för Mimmi Strömgren så var det en desto mer rutinerad namne i Linköping som kanske fick gräma sig mest efter slutsignalen.

Linköpings Mimmi Larsson fick trots allt ett ypperligt läge att ge bortalaget ledningen i inledningen av andra halvlek. Men Erin McLeod i Växjömålet kom bra ut och täckte på Larssons friläge, vilket framtvingade ett avslut i burgaveln från LFC-anfallaren.

Distanserar sig

För Växjös del var 1–0-segern viktig. I och med de tre nya, intjänade poängen så distanserade sig småländskorna från nedflyttningsstrecket, där det nu skiljer åtta poäng till LB07 på tiondeplatsen och hela tio poäng till nästjumbon Djurgården.

Linköping distanserade sig också – fast från toppstriden i stället.

I och med förlusten skiljer det nio poäng till damallsvenska serieledaren Rosengård efter 16 spelade omgångar.