Özil bryter tystnaden: ”Kommer stanna”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Mesut Özil bryter tystnaden och Sadio Mané avslöjar vad som föranledde hans omtalade utbrott.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Situationen kring Mesut Özil har framstått som en gåta de senaste månaderna. Efter knivattacken tidigare i höst har han fått allt mindre speltid i Arsenal och Unai Emery har menat på att ”andra spelare helt enkelt har gjort sig mer förtjänta”.

I en intervju med The Athletic bryter Özil nu tystnaden: ”Om det inte går vägen för oss i en match så är det alltid mitt fel. Men jag kommer inte lämna Arsenal”, säger han och slår därmed tillbaka mot påstådda flyttrykten. ”Ibland går man igenom svåra perioder, som den här, men det finns ingen anledning att springa iväg och det kommer jag inte heller göra. Jag stannar här till åtminstone 2021”. Tysken tillägger att han har full respekt för Emery och att han kommer fortsätta att jobba hårt: ”När folk stannar mig på gatan så säger jag alltid ’det här är mitt hem’. Jag kommer inte gå någonstans”. ”Det var ett par riktigt dåliga veckor, men det fick mig aldrig att vilja lämna London för gott. Min fru ville komma i väg på en gång, men nu är allt okej även för henne, säger den tyska stjärnan i en intervju med The Athletic.

Foto: Darko Bandic / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS AVSLÖJANDE

Det var i samband med ett byte under mötet mellan Liverpool och Burnley som Sadio Manés omtalade utbrott ägde rum. Anfallaren var uppenbarligen inte nöjd med lagkamraten Mohamed Salah som hade valt att inte passa bollen några minuter tidigare.

Nu avslöjar Mané exakt vad som sades den där dagen: ”Han (Salah) frågade mig, ’varför är du så arg?’”, säger senegalesen till Canal Plus. ”Jag svarade att han skulle ha passat bollen varpå Mo svarade att han inte såg mig”.

Mané medger att han tyckte att Salahs svar var ”lite konstigt” men förnekar att det skulle finnas en schism duon emellan. ”Vi pratar i telefon ibland, vi messar varandra. Det finns inga problem”, säger han. ”Så när managern kallade in mig till sitt kontor, och jag förklarade att vi redan hade rett ut det, blev han förvånad men nöjd”.

Anfallaren medger att övriga lagkamrater i Liverpool inte kunde låta bli att retas: ”Wijnaldum, som gillar att driva med folk, väntade tills alla var där innan han gick fram och frågade Mo Salah högt varför Mané hade velat slå honom. Hela laget började skratta”, berättar Mané.

Foto: Naomi Baker / Getty Images Europe

DAGENS LJUNGBERG

Även om Arsenal har fått en lovande start på Premier League-säsongen så är väl inte Unai Emery den tränare i ligan som sitter säkrast. The Athletic menar att det inte är helt omöjligt att Fredrik Ljungberg en dag tar över om klubben plötsligt skulle vara i behov av en interimtränare. Svensken, som har hyllats stort av Arsenals yngre spelare, håller just nu på att lära sig spanska vilket antagligen är ett försök att kommunicera bättre med den stundtals svårförstådda Emery.

DAGENS BESKED

Mitt i all bedrövelse kommer det glädjebesked för Tottenham. Ryan Sessegnon, som än så länge inte har spelat en minut för klubben, ser ut att vara på väg tillbaka. Enligt Daily Mail räknar Spurs med att yttern finns tillgänglig i början av november.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.